Viulmos_Zavarko_i_Jovan_calicKUGLANJE
Zavarko treći na „ŽP kupu“ u Podbrezovoj, „Sport“ pobednik na turniru
Vilmoš Zavarko, srpski reprezentativac i svetski rekorder (728 čunjeva) član slovačkog šampiona „Sporta“ iz Podbrezove zauzeo je treće mesto na tradicionalnom „ŽP kupu“ („Železarnna Podbrezova“) u ovom gradu sa 666 čunjeva. Pobedio je Norbert Kiš iz Segedina sa 678 čunjeva, drugi mesto pripalo je Ivanu Čehu iz Sporta sa 668 čunjeva!
Lep plasman 13. mesto ostvario je Arpad Antal reprezentativac srpskog šampiona Beograda „Poštanske štedionice“ koji je igrao kao gost u ekipi BiH premijerligaša Borca iz Banjaluke. Na 17. mesto plasirao se član eve ekipe Đorđe Paštar sa 616 čunjeva, dok je 18. bio kapiten srpske reprezentacije, šamiona sveta prošle godine, Jovan Ćalić, koji igra u Sportu sa 607 čunjeva.
U ekipnom plasmanu pobedio je „Sport“ iz Podbrezove sa 3.841 čunjem, drugi je bio Segedin sa 3.769 čunjeva, treći Nojmarkt (Austrija) sa 3.164 čučnjeva. Četvrti je Borac (Banjaluka) sa 3.534 čunja, a peti Makpetrol (Skoplje) sa 3.488 čunjeva.
Odigran je i prijateljski meč između „Sporta“ iz Podbrezove i Segedina. Domaćin je slavio sa 3.714:3.674 čunjeva (5:3). Najbolji u timu domaćina bio je Vilmoš Zavarko sa 677 čunjeva (422 u pune i 255 u „čišćenju“) i doneo poen ekipi. U timu gostiju poen je osvojio srpski interancionalac i član šampionske ekipe sa SP u Detenhajmu 2009. Tibor Sel sa 608 čunjeva.
„Sport“ će od ponedeljka trenirati i igrati u Skoplju na kuglani na kojoj će se početkom oktobra odigrati Svetski kup (Kup šampiona). Plan je i da ekipa učestvuje i na „Dunavskom kupu“ u Bečeju i Kanjiži (finale četiri najbolja tima je 29. avgusta) koji je ujedno i pojedinačni turnir za svetsku rang listu.
Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Preko Alpa na SP: Inlajn reprezentacija Srbije u junu u Austriji na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo