sahŠAH ŽENE, PRVENSTVO SRBIJE

Počelo ekipno prvenstvo Srbije za šahistkinje

 

U Novom Sadu je večeras počelo ekipno prvenstvo Srbije za šahiskinje na kojem učestvuje 12 ekipa, a titulu brani Radnički iz Rudovaca, kod Lazarevca. Rezultati prvog kola: Zlatar (Nova Varoš)-Rad (BG) 2:2, Šahmatni kružok (NS)-Jelica (Goračići) 1:3, Hajduk (Čurug)-BAS (BG) 0,5:3,5, Radnički-Politika PEP (BG) 3:1, Požarevački ŠK-Srem (SM) 3:1, Nestor (Zemun)-Jugović (Kać) 1,5:2,5.

Povezana vest:  Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo 45 miliona dinara za podsticanje saradnje udruženja i kancelarija za mlade na lokalnom nivou

Favoriti na papiru su BAS, koji se pojačao Irinom Čoluškinom I Jelica za koju igraju takođe reprezentativke Anđelija Stojanović, Marija Rakić i Sandra Đukić, kao i Nana Džagnidze iz Gruzije. Najmlađu ekipu ima Nestor iz Zemuna, a sedam ekipa pojačalo se stranom igračicom, što propozicije dozvoljavaju.

U drugom kolu, sutra (16) igraju: Rad-Jugović, Srem-Nestor, Politika-Požarevački ŠK, BAS-Radnički, Jelica-Hajduk, Zlatar-Šahmatni kružok. Igra se 11 kola po Bergovom sistemu (svako sa svakim) bez slobodnog dana, a turnir se završava 2. septembra.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Fišera će eshumirati zbog utvrđivanja očinstva