Djordje VisackiVišacki: Igre u Singapuru značajno iskustvo
Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki ocenio je nakon povratka naših mladih olimpijaca sa Igara, održanih od 14. do 26. avgusta u Singapuru, da je iskustvo stečeno na takmičenju najvišeg ranga od neprocenjivog značaja sportistima na početku karijere. Višacki je podsetio da su Srbiju na takmičenju u Singapuru predstavljala 32 olimpijca u osam sportova i da su se sa odličjem vratili „zlatni“ košarkaši i plivač Velimir Stjepanović koji je osvojio srebrnu medalju na 100 metara slobodno i „bronzu“ na 100 metara delfin stilom. “I osvajači medalja i oni kojima to nije uspelo za sobom imaju iskustvo sa jednog velikog takmičenja koje će im značiti mnogo u njihovim daljim sportskim karijerama i životu uopšte“, poručio je generalni sekretar OKS na konferenciji za novinare upriličenoj na aerodromu „Nikola Tesla“. Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić- Marković čestitala je osvajačima medalja, ali i svim članovima našeg tima na borbenosti tokom premijernog izdanja Olimpijskih igara mladih. „Prirodno je da Ministarstvo podržava ovaj projekat, jer su ovo bile sportske Igre za mlade. Svaka vam čast na postignutim rezultatima i na tome kako ste predstavili svoju zemlju. Vi ste upravo onakva omladima kakvu želim da ceo svet vidi”, navela je resorni ministar.
šef naše misije u Singapuru Branislav Jevtić ocenio je rezultate odličnim i dodao da je uveren da će na Igrama mladih 2014. u Kini Srbiju predstavljati brojnija ekipa u više sportova.
Kapiten košarkaške ekipe Nemanja Bezbradica je naglasio da je bila velika čast braniti boje Srbije i nemerljiva radost osvajanje zlatnog olimpijskog odličja, dok je plivač Stjepanović naveo da je ostvario cilj.
-Jesam, hteo sam dve medalje i osvojio sam dve, samo mi je žao što jedna nije bila zlatna – poručio je Stjepanović.
Povezana vest:  KUGLANJE, Srpski miks ispao u četvrtfinalu na SP