kuglana_1KUGLANJE

 

Vlada Đorđević pobedio na Prvenstvu Srbije – grupa Centar u sprintu

 

Vlada Đorđević, kuglaš kragujevačkog Vodovoda odbranio je titulu na Prvenstvu Srbije – Centar u discplini sprint odigranom na kuglani u Pančevu. U finalu protiv juniorskog reprezentativca Srbije, vicešampiona sveta u tandemu Aleksandra Milinkovića (Niš put), bilo je 1:1 u setovima (102:108, 90:83) pa su odlučivale „zlatne kugle“. Đorćević je bio sigurniji (18:15) i odbranio titulu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Juniorkama sreća okrenula leđa

U borbi za bronzani trofej, Borislav Rogić, mladi kuglaš Tehnohemije pobedio je juniorskog reprezentativca, vicešampiona sveta u tandemu sa Milinkovićem, Miloša Simijonovića iz kostolačkog Rudara. I ovde su odlučivale „zlatne kugle“ pošto je u setovima bilo 1:1 (96:94 i 83:84). U prvoj dodatnoj seriji od tri kugle bilo je 15:15, u drugoj je Borislav Rogić oborio 15. Simijonović 14 čunjeva…

Povezana vest:  Svetski piloti paraglajdera nadleću Kopaonik

Na Prvenstvo Srbije  4. septembra u Beogradu na Banjici, plisiralo se ukupno osam igrača sa ovog takmičenja: Đorđević, Milinković, B. Rogić, Simijonović, Z. Stević (Rudar), Perišić (Prva petoletka, Trstenik), Marinković i Matejić (obojica Šumadija). Sa Prvenstva Srbije – Vojvodina plasiraće se takođe osam kuglaša. Sudio je Milan Ostojić.