safsgrbAMERIČKI FUDBAL, SAFS

KAF Sirmium Legionaries se vratio u SAFS

Nakon uspešno organizovanih kvalifikacija za juniorsko Evropsko prvenstvo i velikog uspeha juniorske reprezentacije Srbije, te ugovorene saradnje sa ambasadom Sjedinjenih Američkih Država i sa juniorskim Timom Sveta – Svetske federacije američkog fudbala – IFAF, novo rukovodstvo Saveza američkog fudbala Srbije – SAFS je na dobrom putu da spasi od dalje stagnacije kvalitet američkog fudbala u Srbiji. Idući ka tom cilju i zajedničkim interesima daljeg napretka sporta, najstariji srpski klub američkog fudbala Sirmium Legioneries iz Sremske Mitrovice se vratio u svoj matični granski Savez američkog fudbala Srbije – SAFS.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Uzalud dominacija, „Orlovi" greškama zabeležili sedmi uzastopni poraz protiv Belgije

Mirjana Kolibar, predsednica KAF Sirmium Legionaries, je rekla:

-Učešće u SAAF-u se u početku činilo kao ispravna odluka, ali posle dve sezone evidentno je nezadovoljstvo zbog malog broja odigranih utakmica po sezoni, nedovoljno kvalitetnog suđenja i zbog opšte stagnacije kluba. Stavovi i nerazumljivi, neopravdani interesi nekolicine marginalnih pojedinaca u Asocijaciji, predpostavljeni su interesima najstarijeg kluba američkog fudbala u Srbiji. Rukovodeći se ovim razlozima, KAF Legionaries donosi odluku o priključenju SAFS-u.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir „Agro Višković" pobedio Džambo invest

Savez američkog fudbala Srbije – SAFS ovom prilikom ponovo poziva i sve ostale klubove u Srbiji da se priključe u takmičenju u predstojećoj Juniorskoj ligi Srbije – JLS 2010, te da se i vrate pod okrilje svog matičnog granskog sportskog Saveza američkog fudbala Srbije – SAFS i da već 2011. godine imamo jednu jaku Nacionalnu ligu Srbije.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ani Feninger titula i u veleslalomu