srbija_b_kup_2010BEJZBOL

BALKANSKI KUP

Bugari najbolji

 

picer_srbija_b_kup_2010Na inicijativu Bejzbol Saveza Srbije organizovan je prvi Balkanski Kup u Bejzbolu.Domaćin novonastalog takmičenja bio je naš glavni grad a u četiri dana reprezentacije Bugarske, Slovenije i Srbije odigrali su utakmice za sladokusce.  Prvog dana odigran je meč između Slovenije i Bugarske u kojoj su Bugari pokazali da su glavni favoriti za osvajanje prvog mesta.ni u jednom momentu Slovenci nisu prišli Bugarima koji su na kreju slavili sa 7:1 i time jednom nogom bili u finalu.

Prva utrakmica reprezentacije Srbije u Srbiji odigrana je protiv reprezentacije Slovenije. Loš početak naše reprezentacije omogućio je Slovencima da povedu sa 5:0 i tako lako kontrolišu utakmicu. Ipak naši reprezentativci u poslednjoj izmeni dodaju gas ali samo za 5:3 na kraju i nadu da će protiv Bugara ponoviti igru iz 9 izmene.

Povezana vest:  Produženi hokejaški vikend

Ipak Bugari su pokazali svu svoju snagu uz pomoć odbrane domaćinana svečanom otvaranju turnira koje je prethodilo ovoj utakmici. Turnir su otvorili predsednik BSS-a Vlada Krstivojević i Ambasadorka SAD-a U Beogradu, Meri Vorlik.

Iako je za Srbiju bacao najbolji bacač D.Kozjak, napad Srbije ponovo je ostavio loš utisak i dozvolio Bugarima da izlaze iz izmena čak 6 puta akcijom double play.Poveli su Bugari sa 2:0, pa kasnije sa 4:1, da bi u 9. izmeni bilo 10:1. Kao i protiv Slovenaca napad se ponovo budi kasno i sa čak 5 uzastopnih udaraca Srbija stiže do 10-4 što je bio i konačan rezultat.Utakmicu je pratilo oko 300 gledalaca na Ada Fieldu.

Povezana vest:  „Beogradski roler kup" ispred Delta Cityja

Ponovni susret sa početka turnira doneo je uzbuđenja.Slovenci su vodili veći deo utakmice pa je u jednom momentu bilo 4:1.ALi tada već umoran Aleš Mravlje, bacač, Slovenaca popušta i dozvoljava bugraima da stignu do 5:4 a kasnije i 6:4.Ipak SLovenci u devetom napadu stižu do jednog poena i na 30 metara od izjednačenja, ali bugarski bacač Dimitar Nasapov ne dozvoljava produžetak i Bugarima donosi trofej za prvo mesto.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Nova pobeda za Vejrajter

Za najboljeg odbrambenog igrača izabran je Slovenac Klemen Gajzer, najbolj napadač Petar Petrov iz Bugarske dok je MVP turnira bio Dimitar Nasapov iz pobedničke ekipe.

Svi učesnici su pohvalili organizaciju turnira koja je pomognuta od strane Sekretarijata za Sport Grada Beograda, uz nadu da će ovaj turnir predstavljati početak ozbiljnog takmičenja na Balkanu.

PHOTO: ataimages.rs