Divac: Uspesi u 2009. korak ka Olimpijskim igrama 2012.

 

vlade_divac_oksPredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac izjavio je danas da su svi uspesi u 2009. godini samo prvi korak ka pripremama za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu.

-Mislim da je 2009. godina za sportiste Srbije, odnosno za Olimpijski komitet bila veoma uspešna, pogotovo kada pričamo o bazenskim sportovima. Vaterpolisti i plivači su doneli velike medalje. To je bio prvi korak ka pripremama za OI 2012. godine, koja je za nas kruna sportskog događaja – rekao je Divac.

Povezana vest:  Grad Beograd sudskim putem iseljava Skvoš asocijaciju Srbije iz svog sedišta

Prema njegovim rečima, u 2010. godini najznačajnije je za Olimpijski komitet da što više sportista ostvari normu za OI u Londonu.

-Imamo veliku, značajnu godinu za Olimpijski komitet, ali ujedno i sport u Srbiji, jer obeležavamo 100 godina postojanja olimpijskog pokreta – rekao je Divac.

On je objasnio da će se 100 – godišnjica obeležiti nizom sportskih manifestacija.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Spust iz Biver Krika u Kvitfjelu

-Kruna obeležavanja biće 39. skupština olimpijskih komiteta Evrope, koja će se održati u Beogradu. To je šansa da se predstavimo kao pravi domaćini što se tiče sporta i uveren sam da će to proći u najboljem mogućem redu – rekao je Divac.

Predsednik Olimpijskog komiteta zahvalio se svim građanima Srbije na podršci sportistima.

Povezana vest:  Uspesi naših strelaca u Bundes ligi, Zorani Arunović „srpski derbi“

-Nadam se da će i ostale stvari i vrednosti u našem društvu biti kao što je u sportu. Za sledeću godinu pre svega poželeo bih svim sportistima zdravlje i što bolje rezultate, kako za sebe, tako i za nas – rekao je Divac.