ŠAH

SVEČANOST U ŠSB

Vučković i Rakićeva najbolji u Beogradu

 

sah_proslava_29decembarVelemajstor Bojan Vučković i ženski intermajstor Marija Rakić, proglašeni su za najuspešnije šahiste klubova sa područija ŠS Beograda u protekloj godini.

U glasanju su učestvovali svi klubovi registrovani u ŠSB, kao i predstavnici medija, a u najužem izboru ove godine našli su se pored Bučkovića i Rakićeve još i Ana Benderać, Irina Čoluškina, Sandra Đukić, Slaviša Brenjo i Miloš Pavlović.

Povezana vest:  KUGLANJE, Izborna Skupština KSS 14.decembra

U konkurenciji šahista, Vučković je ubedljivo trijufovao sa 33 glasa, Brenjo je dobio šest, dok je Miloš Pavlović imao samo jedan glas.

Kod šahistkinja, bilo je mnogo neizvesnije, pošto je Marija Rakić od kapitena beogradskih klubova i medija dobila 18 glasova, Irina 12, Sandra sedam i Ana dva glasa. Pehare najboljima, uručili su predsednik ŠS Srbije Aleksandar Milijanović i podpredsednik ŠSB Dušan Cogoljević.

Povezana vest:  Balkansko prvenstvo - najveći turnir u istoriji srpskog skvoša

 

SPECIJALNA NAGRADA GLIGORIĆU

Svečanost u ŠS Beograda, bila je lepa prilika da se šahisti oduže i Svetozaru Gligoriću. Legenda srpskog i svetskog šaha, proslavio je 70 godina od majstorske titule, a tom prilikom, od predsednika Skuptšine ŠSB na poklon je dobio veliku plaketu.