sahŠAH, SP SLEPI
Remi Đukića, poraz Avramova
Srpski šahista Nebojša Đukić doživeo je večeras poraz u pretposlednjem kolu Svetskog prvenstva za slepe i slabovide, koje se igra u Beogradu, dok je Sretko Avram remizirao.
Đukić je poražen od Jaceka Stahančcika iz Poljske, dok je Avram podelio poen sa Dačijan-Mihailom Pribeanuom iz Rumunije.
Od srpskih igrača večeras su pobedili Milenko Čabarkapa, Veso Avram i Milorad Vulin, remizirali su Ivan Milosavljević i Predrag Radović, dok su poraženi Živa Markov, Damjan Jandrić i Pavle Dimić.
Kolo pre kraja na tabeli vodi Juri Meškov iz Rusije sa sedam poena, ispred Olivera Milera iz Nemačke, Pjotra Dukačevskog i Jaceka Stahančika iz Poljske sa po pola poena manje.
Po šest poena ima šest igrača, dok Sretko Avram, Đukić i Čabarkapa u grupi od deset takmičara sa po 5,5 poena. Markov i Veso Avram su u grupi od 13 igrača sa po pet poena.
Po 4,5 poena osvojili su Jandrić, Milosavljević, Radović i Vulin, a po četiri poena imaju Dimić, Uroš Tadić, Stefan Janjić i Vladan Petrović.
Turnir se završava sutra, partijama devetog kola koje u hotelu „Slavija“ počinju u 9 sati, a međusobno igraju Sretko Avram i Nebojša Đukić.
Na Svetskom prvenstvu za slepe i slabovide učestvuje 121 takmičar iz 32 zemlje.
Povezana vest:  BIATLON, Makarinen najbolja u sprint na 7.5 km