LIVIA NA POSTOLJU U BANJALUCI LEVO111KUGLANJE

 

Selektor Mirko Čukvas pozvao osam igračica na druge pripreme u Vrbas

 

Selektor ženske seniorske reprezentacije Srbije Mirko Čukvas, pozvao je osam kuglašica na drugi ciklus priprema za pojedinači Šampionat sveta u Ricingu u Austriji od  24. do 31. oktobra.

U Vrbasu od 20. do 23. septembra treniraće Nevenka Joković, Livia Santo, Renata Vilov i Estela Gere (sve Pionir), Marija Gajin (SPC Vojvodina), Zorica Barać i Nataša Savić (Apatin) i Ksenija Milosav (Kristal, Zrenjanin).

Povezana vest:  RITMIČKA GIMNASTIKA, 18. PALILULA KUP 2011 u nedelju, 10. aprila, u Pioniru

– Srbija ima prvo na po šest takmičara i takmičarki na pojedinačnom Šampionatu sveta u Ricingu, zahvaljujući pre svega izvanrednim rezultatima na SP u Banjaluci 2008. kada smo osvojili dva zlata, tri srebra i jednu bronzu – kaže Mirko Čukvas. – U skladu sa propisima Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC sigurno učestvuju Liva Santo i Nevenka Joković koje su osvojile srebrne medalje u pojednačnoj konkurenciji, odnosno sprintu u Banjaluci i nosioci su u kosturu za žreb. Još četiri takmičarke odrediću početkom oktobra, pre svega prateći kako igraju u našim ligama…

Povezana vest:  Ski savez Srbije prikupio sredstva za novu opremu

U Banjaluci 2008. Srbija je bila najuspešnija nacija sa 187 bodova ispred Mađarske sa 162 i Nemačke sa 152. Zlatne medalje osvojili su u miksu Zorica Barać i Vilmoš Zavarko kao i Vilmoš Zavarko u sprintu, srebrom su se okitili Livia Santo u pojedinačnom delu, Nevenka Joković u sprintu i Vilmoš Zavarko u kombinaciji, dok je bronzu u sprintu osvojio Jovan Ćalić. Nevenka Joković je bila četvrta u pojednačnom deleu a istu poziciju zauzeo je i Jovan Ćalić u kombinaciji.

Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Kolonja i Kovalčik ukupni pobednici Tur de skija