srbija_slavlje_vs_spanijaĐilas nagradio vaterpoliste i košarkaše sa po 10 miliona

 

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nagradio je danas sa po 10 miliona dinara reprezentacije Srbije u vaterpolu i košarci zbog postignutih rezultata i dostojanstvenog predstavljanja Srbije i Beograda.

-Vi ste naš ponos. Svojom borbenošću i hrabrošću još jednom ste pokazali kako se brane boje Srbije i Beograda. Rezultati kojima se Srbija ponosi u celom svetu postižu se velikim trudom i odricanjima sportista, ali te uspehe moraju da prate i mnogo veća ulaganja velikih kompanija i države – rekao je Đilas.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije: Jedanaestom uzastopnom pobedom Zvezde završen ligaški deo

U saopštenju gradske upravde navodi se i da je Đilas pozvao sve odgovorne kompanije i sve državne institucije da slede primer Beograda i pomognu razvoj reprezentativnih selekcija, jer je sramota da nacionalni timovi Srbije koji postižu vrhunske rezultate budu u dugovima ili primorani da, poput milostinje, traže novac za putovanja, pripreme i isplate premija igračima.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, a košarkaška reprezentacija večeras će se sa Litvanijom boriti za bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Istanbulu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zlatni parovi Pionira i Beograda