Kuglanje

Sećanje na Jadranka Belog Jerkovića

vrbasKuglaški klub Polet iz Sombora organizovaće i nedelju 3. januara deveti „Memorijalni turnir Jadranko Beli Jerković“ u spomen na nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije. Ujedno, ovaj turnir bodovaće se i za „Srbija open 2010.“ kao i za svetsku rang listu. Organizatori su, kao posebnog gosta, pozvali svetskog rekordera, srpskog reprezentivca Vilmoša Zavarka, učestvovaće i prošlogodišnji pobedni, reprezentativac Hrvatske, Mario Mušanić.Turnir će se održati na kugalani u Banji Junaković. Kotizacija je 10 evra u dinarskoj protivvrednosti, a nagrade su  prvo mesto 250 evra, drugo 150, treće 100…osmo deset evra. Sudiće srpski internacionalac Dragi Štikovac.

Povezana vest:  NHL rezultati, četvrtak 11. mart

Ovaj turnir, koji uživa lep ugled u regionu, biće uvertira za još jedan  veliki turnir. Od 8. do 10. januara, Kuglaški klub Vrbas i CFK „Drago Jovović“ u Vrabasu organizovaće tradicionalni „Božićni turnir“ koji je u kalendaru Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC i računaće se za svetsku rang listu. Nagrade su 500, 300 i 200 evra.

Povezana vest:  ŠAH, Velimir Ivić remizirao protiv Bojana Vučkovića

– Broj učesnika smo ograničili na 132 i  prijave se primaju do 5. januara – istakao je direktor turnira Pjer Koprivica. – Pokrovitelji su Skupština opštine Vrbas i Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine. Očekujemo dolazak najboljih kuglaša iz regiona i svih srpskih reprezentativaca, članova selekcije svetskih šampiona…

Kuglaški klub Ibar iz Kraljeva organizovaće 10. janura „Božićni turnir“ na kuglani u Kraljevu. Kotizacija je 400 dinara.