sahisti_i_divacŠAH

Predsednik Olimpijskog komiteta primio šahovsku reprezentaciju Srbije

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac primio je u Olimpijskoj kući predstavnike saveza, muške i ženske šahovske reprezentacije Srbije. Povod za ovaj prijem je predstojeća 39. Šahovska olimpijada, koja će se održati od 21.9.-4.10.2010. u Ksanti Mansijsku u Rusiji.

 

Ispred šahovskog saveza,  prijemu su prisustvovali Miodrag Vukotić, predsednik saveza, Nataša Bojković i Nikola Sedlak, prve table reprezentacije Srbije, Ana Benderać, selektor ženske i Siniša Dražić, selektor muške reprezentacije kao i Snežana Stojanović, koordinator u šahovskom savezu Srbije.

Povezana vest:  Trijumf srpskog ajronmena i tinejdžerke na Beogradskom moru

 

Predsednik Šahovskog saveza Miodrag Vukotić se zahvalio na prijemu i izrazio nadu u postizanje dobrih rezultata, ističući da partnerski odnos Olimpijskog komiteta Srbije prema Šahovskom savezu ima veliki moralni značaj i pruža značajnu podršku ekipama koje će braniti boje Srbije na predstojećoj Olimpijadi.

 

Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije je svim učesnicima poželeo uspeh i izrazio uverenje da naši predstavnici kao i do sada, postići zapažene rezultate na ovom takmičenju.

Povezana vest:  KUGLANJE, Popović i Feldejak osvojili titulu na Prvenstvu Srbije – grupa Vojvodina

 

Reprezentativci Srbije će se boriti za Olimpijska odličja sa takmičarima iz 160 ekipa u muškoj i 120 ekipa u ženskoj konkurenciji.