sahistkinje_olimpijadaŠAH, OLIMPIJADA

 

Pobede naših selekcija

 

U petom kolu šahovske Olimpijade, koja se održava u Hanti Mansijsku u Rusiji, muška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Pakistana rezultatom 3,5:0,5, dok je naša ženska ekipa savladala Indoneziju sa 3:1.

Posle poraza u četvrtom kolu, obe naše selekcije dobile su lake protivnike i to su iskoristile da ostvare ubedljive pobede. Šahistkinje su stigle do četvrtog trijumfa i tako ostale u trci za vrh tabele, dok su šahisti trećom pobedom zadržali šanse da se bore za plasman među 20 najboljih selekcija sveta.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija pobedila Nemačku na SP

U duelu protiv Indonezije pobede za našu žensku reprezentaciju ostvarile su Irina Čoluškina, Anđelija Stojanović i Marija Rakić, dok je Nataša Bojković pomalo neočekivano izgubila. Sa ova dva boda šahistkinje su se probile na deseto mesto, a sutra će u šestom kolu igrati protiv Bugarske.

Šahisti su, prema očekivanju, imali lak zadatak protiv neiskusnih Pakistanaca i remijem je završen samo susret na prvoj tabli između Mahmeda Lodija i Nikole Sedlaka.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Severna Koreja suspendovana na dve godine

Aleksandar Kovačević, Ivan Ivanišević i Robert Markuš zabelezili su sigurne pobede.

Posle petog kola naša muska reprezentacija nalazi se na 41. mestu, a u sestom kolu igaće protiv Meksika. Pakistan – Srbija 0,5:3,5 Mohamed Lodi – Nikola Sedlak remi (29) Aleksandar Kovačević – Karim Amer 1:0 (56) Akram Vasim – Ivan Ivanišević 0:1 (35) Robert Markuš – Mohjudin Tanver 1:0 (33) Indonezija – Srbija 1:3 Harisma Sukander – Nataša Bojković 1:0 (61) Irina Čoluškina – Vina Lestari 1:0 (25) Cira Devi – Anđelija Stojanović 0:1 (39) Marija Rakić – Aulija Medina 1:0 (48)

Povezana vest:  BEJZBOL, KONGRES U DALASU, Kastro dolazi u Srbiju!