rolerijada_trka_2009Beogradska rolerijada u nedelju

 

Beogradska rolerijada 2010. održaće se u nedelju 3. oktobra i okupiće oko 3.000 takmičara iz Srbije i inostranstva, a pored takmičarskog dela, predviđen je zabavni i večernji program. Manifestacija će biti organizovana u centru Beograda, na potezu od Slavije do Kalemegdana od 10 do 22 časa, a kao i ranijih godina, pripremljene su trke za učesnike svih uzrasta i vozačkih umeća.

U trci za odrasle takmičiće se žene i mušarci stariji od 16 godina, u pro i fitneš kategorijama i njena trasa će biti od Slavije preko Terazija, Trga Republike, zatim Vasinom do Okretnice kod Etnografskog muzeja, pa drugom stranom Vasine ulice do Trga Republike.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, U ŠTAFETI BIATLONA RUSIJA KONAČNO OSVOJILA ZLATO U NORDIJSKIM DISCIPLINAMA

U trci za najmlađe učestvuju devojčice i dečaci do 15 godina koji će biti razvrstani u tri starosne kategorije odnosno grupu do 7 godina, grupu od 8 do 11 godina i grupu od 12 do 15 godina. Trasa trke najmlađih je: Trg Republike – Vasina – Okretnica kod Etnografskog muzeja -Vasina (drugom stranom) – Trg Republike.

U porodičnim trkama učestvuju porodični timovi od dva, tri ili četiri člana, odnosno roditelji i deca, braća i sestre koji moraju od starta do cilja da se drže za ruke, a izuzetak su bebe koje će gurati u kolicima ili nositi u „kengurima“.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Partizan spreman za odbranu titule

Prvi put ove godine Beogradska Rolerijada pripremila je trku u kojoj učestvuju samo žene koja će se održati na Terazijama, a dame na rolerima imaju zadatak da svrate do nekoliko Avon promo štandova i uzmu neki od zadatih kozmetičkih proizvoda. Biće održane i trke na 100 metara, a učesnici tih trka biće podeljeni u tri starosne grupe – deca do 10 godina starosti, deca od 11 do 15 godina starosti i stariji od 16 godina. One se održavaju na Terazijama a učesnici se trkaju dvoje po dvoje na ispadanje.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pioniru derbi protiv Banata

Školske štafetne trke će se održati na Terazijama, kod hotela „Moskva“, a učesnici trka su isključivo ekipe iz osnovnih škola Srbije.

Najbolje takmičare u svim trkama očekuju vredne nagrade koje su za njih spremili sponzori manifestacije i organizator, a dele se na bini u pauzama između trka. Organizator je udruženje „Beogradska rolerijada“, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i uz podršku Ministarstva omladine i sporta.