petar_skundric_predsednik_sdSD CRVENA ZVEZDA

Škundrić:Ne postoji sukob interesa

 

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić, koji je izabran za predsednika Sportskog društva Crvena zvezda, izjavio je danas da u tome ne postoji bilo kakav element koji bi ukazivao na sukob interesa.

-Ne vidim da postoji bilo kakav element koji bi ukazivao na sukob interesa, jer svojim slobodnim vremenom ja raspolažem – rekao je Škundrić novinarima i naglasio da je izabran za predsednika sportskog društva, koje nije privredni subjekt, i da se to ne preklapa sa poslovima koje on inače obavlja.

Povezana vest:  KUGLANJE, Održana prvenstva Srbije

-Ja ću kao profesor Univerziteta deo svog slobodnog vremena i deo svoje ljubavi prema sportu i prema Sportskom društvu „Crvena zvezda“ da poklonim tim mladim ljudima, jer sam ceo svoj profesionalni i životni vek posvetio radu sa mladim ljudima na Beogradskom univerzitetu – rekao je Škundrić. On je istakao da, kao ministar rudarstva i energetike, ni jednog trenutka neće dozvoliti da se javni sektor zloupotrebi za zadovoljenje nekih potreba koje su izvan etičkih normi i zakonskih ograničenja.

Povezana vest:  KUGLANJE, Robert Ernješi i Dijana Brahna najbolji posle prvog dela pojedinačnih juniorskih Šampionata Srbije

-To nije plaćena funkcija, to nije funkcija u interesu male grupe, to je funkcija koja treba da pomogne da jedno sportsko društvo bude još bolje nego što jeste, ali i da stimuliše sva ostala sportska društva, decu i omladinu da se bave sportom i razvijaju i telo i duh – napomenu je Škundrić.

On je zaključio da je to što je izabran za predsednika jednog sportskog društva plemenita obaveza i čast svakom građaninu, kada mu se ukaže prilika da obavlja takvu funkciju.

Povezana vest:  SKIJANJE, Janki predstoji operacija na srcu