uros dragojlovic mileva licna i maja popovicKUGLANJE

 

Udruženje „Uvek sa decom“ i Kuglaški savez Srbije na humanom zadatku

 

Udruženje za borbu protiv raka kod dece „Uvek sa decom“ i Kuglaški savez Srbije u saradnji sa klubovim Super liga Srbije, organizovaće u toku ove sezone akciju „Jedan čunj – 1.000 dinara za decu“ sa željom da se prikupe neophodna novčana sredstva i pomogne deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

– Izabrali smo, za početak,  u oktobru i novembru, u saradnji sa KS Srbije nekoliko utakmica u Super ligi Srbije posle kojih će se održati i takmičenje u kuglanju  javnih ličnosti, sportista, umetnika, političara, istaknutih privrednika… Za svaki čunj koji oni obore na tom takmičenje, naši donatori, sponzori i prijatelji udruženja daće po 1.000 dinara i taj novac će se koristiti za poboljšanje uslova i stvaranje mogućosti za najsavremenije lečenje dece, praktičnu pomoć prilagođenu posebnim potrebama svake porodice, praćenje izlečene dece i pomaganje mladima koji su se izlečili da se što pre uključe u socijalnu sredinu i upišu školu ili fakultet… – istakla je predsednica udruženja Mileva Ličina.- Hvala Kuglaškom savezu Srbije koji je odmah prihvatio našu ideju i pomogao nam de je, nadam se , uspešno ostvarimo.

Povezana vest:  RAGBI 13, ENGLESKI LAJONHARTSI BOLJI OD BEOGRADA

Akcija će trajati cele sezone. U muškoj Super ligi Srbije prvi meč posle koga će se okupiti učesnici akcije je 30. oktobra na Banjici u Beogradu večiti derbi Crvena zvezda BN Bos – Partizan. U Nišu posle meča kuglaša Niš put – Crvena zvezda BN Bos 28. novembra, kao i u  Banji Junaković 27. novembra (kugalšice Apatina i SPC Vojvodine) i u Subotici 28. novembra (kuglašice Pionira i novobečejskog Jedinstva) takođe će se organizovati takmičenja javnih ličnosti iz tih gradova!

Povezana vest:  RAGBI 13, Obilne padavine delimično odložile 1. kolo Prve lige

– Želeli smo da u akciju uključimo što više gradova u Srbiji, bolesne dece ima i u drugim sredinama, ne samo u Beogradu – istakla je sekretar Udruženja „Uvek sa decom“Maja Popović. – Pripremamo i konferenciju za medije nedelju dana pre prve utakmice u oktobru gde ćemo predstaviti učesnike i ciljeve. Uz nas će, kao i uvek, biti glumac Marko Živić  kao i veliki  broj ličnosti iz javnog, kulturnog, sportskog i privredenog života u Srbiji.

Predsednik KS Srbije Uroš Dragojlović, je rekao da ovakve akcije mogu mnogo da učine na stvaranju boljih uslova za lečenje dece obolele od raka i da  je svaka pomoć, ma kako mala bila, dragocena i dobrodšla:

Povezana vest:  NHL, Florida iznenadila Calgary, Tampa na vrhu istoka

– Obezbedili smo, u saradnji sa klubovima i takmičarskim organima lige,  termine za revijalna takmičenja javnih ličnosti, nadamo se da će dobro rušiti čunjeve i obezbediti sredstva za udruženje. Očekujemo i da se, u toku akcije, o kuglanju više čuje i sazna. Imamo čime da se pohvalimo, Srbija je jedina zemlja čiji su kuglaši objedinili dve svetske ekipne titule, seniorsku i juniorsku. Seniori su šampioni sveta bili 2009. u Nemačkoj, juniori ove godine u Rijeci. Naša je i dužnost bila, kao društveno odgovorne organizacije, da pomognemo u ovakvoj humanoj akciji.

Sedište Udruženja „Uvek sa decom“ je u Beogradu u Resavskoj 16. Telefon je 011/323 98 21. Sajt je www.sadecom.org.rs a mejl adresa [email protected].