SquashKUP NACIJA

Srbija osvojila Kup evropskih nacija

 

Muška seniorska reprezentacija Srbije u skvošu osvojila je Kup evropskih nacija 2010 i time ostvarila najveći uspeh do sada.

Srbija je u finalu pobedila reprezentaciju Ukrajine rezultatom 2:0. Naša selekcija nastupala je u sastavu Denis Drenjovski, Ivan Đorđević, Daniel Žilić i Dejan Škrbić.

Prvi poen za Srbiju u finalu doneo je Žilić pobedom protiv Valerija Fedoruka. U drugom meču Drenjovski, srpski reket broj jedan, trijumfovao je protiv Ruslana Sorošinskog, najboljeg igrača Ukrajine. Drenjovski je gubio 2:0 u setovima, ali je fantastičnom igrom uspeo da preokrene rezultat i donese Srbiji veliku pobedu.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Zlatna medalja na aukciji

-Finale je bilo odlično, a neki stručnjaci su komentarisali da nisu nikada video takav preokret. Drenjovski je posle vođstva Ukrajinca od 2:0 u setovima delovao u nekim momentima preumorno, ali je pronašao dodatnu snagu i na kraju pobedio – rekao je naš reprezemntativac Ivan Đorđević.

Na Kupu evropskih nacija 2010 ženska reprezentacija Srbije osvojila je sedmo mesto, nakon što je u poslednjem meču pobedila Monako 2:1. Naša ženska selekcia nastupala je u sastavu Miljana Mrvić, Jelena Dutina, Ines Starčević i Anja Trifunović.

Povezana vest:  Francuska ministarka sporta u Beogradu