badminton_porec_BADMINTON

PET MEDALJA ZA NAJMLAĐE ORLOVE

 

Badmintonci Srbije nastavljaju seriju sjajnih rezultata na međunarodnim turnirima. U Poreču (Hrvatska), od 8. do 10. oktobra, održan je Internacionalni turnir za juniorske kategorije do 11, 13 i 15 godina.

Srbiju su predstavljali: Lena Janić, Milica Sokolović, Anja Velemir (U11), Anja Janić, Jovan Babajić, David Đusić (U15), Milan Barbir i Marija Bulatović (treneri).

Povezana vest:  TRAMBULINA, Kanadsko slavlje

U konkurenciji 99 takmičara iz Egipta, Slovenije, Nemačke, Bugarske, Mađarske, Austrije, Italije, Danske, Češke, Hrvatske i Srbije, naše badminton nade osvojile su: dve srebrne i tri bronzane medalje.

Najuspešnija srpska takmičarka je bila Lena Janić koja je osvojila srebrnu medalju u konkurenciji devojčica pojedinačno do 11 godina kao i dve bronzane medalje u konkurencijama ženskih (Amnh Abd El Kader – Egipat) i mešovitih parova (Lukša Zlošilo – Hrvatska). Anja Velemir je u konkurenciji devojčica pojedinačno do 11 godina osvojila bronzanu medalju dok je u istoj uzrasnoj kategoriji sa Milicom Sokolović osvojila bronzanu medalju u konkurencijama ženskih parova. Zapažen nastup na turniru imali su i Anja Janić, koja je u svim takmičarskim konkurencijama za devojčice do 15 godina igrala u četvrtfinalnim mečevima kao i Jovan Babajić, koji je u mešovitim parovima upravo sa Anjom izgubio u borbi za medalju protiv najboljeg egipatskog para.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Pobede Crvene zvezde i Viteza