nhl_logoNHL

Prva pobeda Blackhawksa u novoj sezoni: Hossa s dva gola doneo prvacima pobedu u Buffalu

 

Hokejašo Chicago Blackhawksa, aktuelni osvajači Stanley Cupa, ostvarili su prvu pobedu u novoj NHL sezoni. Nakon dva uzastopna poraza slavili su na gostovanju kod Buffalo Sabresa 4:3.

Marian Hossa postigao je dva gola za Blackhawkse, Nick Leddy je postigao svoj debitantski gol u NHL ligi, a u strelce se upisao i najbolji igrač ekipe, američki reprezentativac Patrick Kane.

Povezana vest:  Čavić potpredsednik SD Partizan

Utakmicu je obeležio i grubi nalet Chicagovog igrača odbrane Niklasa Hjalmarssona na Buffalovog krilnog igrača Jasona Pominvillea šest minuta pre kraja prve trećine. Pominvillea je Hjalmarsson s leđa odgurnuo na zaštitnu ogradu, a nesrećni Amerikanac je kasnije na nosilima iznet s leda. Završio je u bolnici s potresom mozga.

Pittsburgh je kod kuće pobedio New Jersey 3:1 i tako Devilse u tri odigrane utakmice nove sezone ostavio tek na jednom bodu. Najlošiji je to start u sezonu za Devilse nakon 2001/02. Golove za Penguinse postigli su Alex Goligoski, Mark Letestu i Paul Martin 10.9 sekundi pre kraja utakmice.

Povezana vest:  Partizanove nagrade za atletičare, košarkaše i Čavića

Vancouver Canucksi upisali su prvu pobedu sezone, slavivši kod kuće protiv Florida Panthersa 2:1 golovima Daniela Sedina. Njegov brat blizanac Henrik Sedin i Mikael Samuelsson svaki su ostvarili po dve asistencije dok je golman  kanadske reprezentacije Roberto Luongo skupio čak 41 obranu.

Pobedu su upisali i Washington Capitalsi i to golom dvostrukog uzastopnog najkorisnijeg igrača NHL lige Aleksa Ovečkina 31.1 sekundi pre kraja produžetka na gostovanju kod Ottawe. Slavili su Capitalsi s 3:2 i tako ubeležili drugu pobedu u tri ovosezonske utakmice.

Povezana vest:  KUGLANJE, U subotu 11. septembra startuju ligaški karavani u Srbiji

 

NHL liga, ponedeljak:

 

NY Islanders – NY Rangers 6:4

St. Louis – Anaheim 5:1

New Jersey – Pittsburgh 1:3

Buffalo – Chicago 3:4

Philadelphia – Columbus 4:2

Washington – Ottawa 3:2, produžetak

Vancouver – Florida 2:1