nhl_logoNHL

Prva pobeda Pittsburgha, Toronto i dalje maksimalno

 

Posle četvrte odigrane utakmice u sklopu nove sezone NHL lige hokejaši Toronto Maple Leafsa zadržali su maksimalan učinak. Ovog su puta slavili na gostovanju kod New York Rangersa 4-3 nakon produžetka.

Toronto je na ulazu u poslednju trećinu imao vođstvo 3-1, ali su sa dva gola Briana Boylea Rangersi uspeli da odvedu utakmicu u produžetak. Tamo je presudio Phil Kessel svojim drugim golom na utakmici.

Povezana vest:  U Nišu održana sednica UO SSS

Spomenimo i da se četvrtu uzastopnu utakmicu u listu strelaca kod Maple Leafsa upisao Clarke MacArthur, igrač koji je stigao kao pojačanje tokom leta. Postao je tako prvi igrač kojem je uspelo da postigne golove u prve četiri utakmice u dresu tog slavnog kanadskog kluba.

Inače, Maple Leafsima je ovo najbolji start u sezonu od 1993/94 kada su krenuli s čak deset uzastopnih pobeda.

Povezana vest:  Morgenšternu bolje, ima šanse da se tamiči na ZOI

Pittsburgh Penguinsi dočepali su se prve pobede u četvrtoj ovosezonskoj utakmici u svom Consol Energy Centeru. Slavili su protiv New York Islandersa s 3-2 golom Alexa Goligoskog u produžetku. Zanimljivo, Pittsburghu je ovo deveta uzastopna domaća pobeda nad Islandersima.

Od ostalih utakmica izdvojimo 5-2 pobedu aktualnih šampiona Chicago Blackhawksa na gostovanju kod Columbusa, te 5-4 pobedu Atlanta Thrashersa na gostovanju kod Anaheima.

U Atlantinom slavlju(na penale) istaknuo se Anthony Stewart sa svojim prvim hat-trickom u karijeri, dok su u Chicagovu pobedu Marian Hossa i Tomaš Kopecky ugradili po gol i asistenciju.

Povezana vest:  Azerbejdžan zbog dopinga kažnjen sa pola miliona dolara

 

NHL liga, petak:

 

New Jersey – Colorado 2-3

New York Rangers – Toronto 3-4, produžetak

Pittsburgh – New York Islanders 3-2, produžetak

Columbus – Chicago 2-5

Buffalo – Montreal 1-2

Anaheim – Atlanta 4-5, penali

Los Angeles – Vancouver 4-1