beograd96_interliga_2010_1BEJZBOL

 

FINALE PLAY OFF

 

Beogradu 96 još jedna pobeda do titule

 

U drugoj utakmici finala prvenstva Srbije u bejzbolu, Beograd’96 je walk-off hitom mladog Marka Badovinaca u 11. izmeni savladao Spartanse sa 8:7.

U još jednom veoma dramatičnom i neizvesnom ali ne preterano kvalitetnom meču u kome su obe ekipe dosta grešile u odbrani, ekipa Beograda je uspela da ostvari novu pobedu i sada vodi sa 2:0 u mečevima finalne serije.

Za Beograd 96 je ponovo celu utakmicu bacao sjajni Vučević, nasuprot takođe dobrog Vajdića.

Povezana vest:  Sportisti spokojni do OI u Londonu 2012.

Beograd’96 počinje dobro i rano dolazi do vođstva od 2:0 i 3:1. Spartanci u 4. izmeni prilaze na 3:2, da bi se Beograd ponovo odlepio na 4:2 u 5. izmeni. U tim trenucima Vučević kontroliše napad gostiju a Beograd pojačava pritisak na Vajdića i u 7. izmeni odlazi na velikih 6:2.

Kada se očekivalo da Spartanci budu slomljeni, oni su rešili da u 8. izmeni pokažu zube i sa 4 hita i jednom greškom odbrane preokreću rezultat na 7:6.

Povezana vest:  KUGLANJE, Određeni parovi polufinala Kupa Srbije

Beograd u poslednjoj izmeni uspeva da izjednači na 7:7 i uvodi utakmicu u produžetke. U tim trenucima meča jedna sudijska odluka na važan pitch Aranđelovića (zamenio Vajdića u 9. inn) ide u korist Beograda,a pitcher Spartansa je isključen iz igre posle psovanja sudije. U nastavku meča oslabljeni gosti ne uspevaju da ozbiljnije priprete,a Beograd opisanim hitom Badovinca dobija meč.

Za Beograd je odlično bacao Vučević (11 SO, 5 BB, CG) dok je Vajdić imao (11SO, 5BB).

Povezana vest:  Olimpijski komitet zadovoljan prpremama Rusije

Beograd je utakmicu završio sa 10 hitova (Spartans 9), dok su bolji od ostalih bili Cebalos 3-6 , Milan Zonić (2-5, 1BB, 2 dabla).

Odbrana je imala 6 E, od kojih su 5 „lakih“ outa dozvolili outfielderi ispuštanjem „flaj“ lopti što je znatno otežalo dobijanje meča.

Beogradu je potrebna još jedna pobeda za osvajanje nove titule prvaka Srbije.