panteriAMERIČKI FUDBAL, JUNIORSKA LIGA SRBIJE

 

Panteri žele reprizu predsezone

 

Ne može samopouzdanje biti veće, nego što je među Pančevo Panthersima. Većina ih je videla kao jedne od najvećih favorite za plasman u finale, pa i osvajanje trofeja “Veljko Makojević”, a oni su odgovorili na najbolji mogući način – sa tri ubedljive pobede i poen količnikom 124:8.

Teško je proceniti koji je bolji deo tima, napad predvođen reprezentativnim kvoterbekom Vojislavom Milenkovićem ili odbrana koja je dozvolila protivnicima u tri utakmice samo jedan ulazak u end zonu. Tek, u meču koji će se odigrati u subotu od 13 časova na stadionu SC “Mladost”, Panteri su na papiru favorite u odnosu na gostujuće Vrbas Hunterse.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Plušenko u formi uoči ZOI u Sočiju

– Vrlo sam zadovoljan rezultatima svoje ekipe u ligaškom delu. Očekivao sam da prodjemo grupu, ali ne i da ostvarimo perfektan učinak, sa tolikom poen razlikom. No, to za nas ne znaci nista. Mi u svaku utakmicu ulazimo kao da je jedina, ne razmišljamo o onome što je bilo ili o onome što nas očekuje. U play ofu ne postoji šansa za popravni. Pobediš – ideš dalje, izgubiš – takmičenje je završeno – oprezan je trener juniora Pančevo Panthersa Bojan Kovačević

Ova dva rivala su se već srela u pripremnom periodu i tada su Pančevci izvojevali trijumf.

– Jedina naša pripremna utakmica je bila upravo protiv Huntersa. Tada smo ostvarili pobedu, iako nam to nije bio imperativ. Ovog puta su stvari drugačije – mi smo domaćini, a značaj utakmice je neuporediv. Potrudićemo se da gostima iz Vrbasa uzvratimo gostoprimstvo koje su oni nama ukazali i verujem da će moji momci pružiti maksimum, što će, nadam se, da bude dovoljno za isti ishod kao u predsezonskoj utakmici.

Povezana vest:  ŠAH, vesti

Trkač Pantera Marko Sovilj je puno napredovao u odnosu na proslu godinu i postao odlična zamena do ove sezone neprikosnovenom raningbeku Stefanu Dediću, inače juniorskom reprezentativcu. Pred duel sa Huntersima, oprezan je:

– U ekipi vlada odlična atmosfera. Prethodne utakmice su nam ulile dosta samopuzdanja. Medjutim, to ne znači da smo mi sasvim sigurni u pobedu u predstojećoj utakmici. Ekipa koja nam dolazi u prvom kolu play ofa poseduje kvalitet, čim je uspela da dodje do ovog dela takmičenja. Preko vikenda smo se odlično spremili i taktički i psihički za ovaj meč. Očekujem dobar rezultat po našu ekipu, jer svaki trud se isplati, a mi smo se ove godine izuzetno potrudili. Ja ću na ovoj utakmici dati sve od sebe, kao i na svakoj prethodnoj.

Povezana vest:  RAGBI 13, ZVEZDA BLIZU PROLEĆNE TITULE

Vrbašani su do plej ofa došli teže nego što se to očekivalo, naročito posle startnog poraza na svom terenu protiv Grofova. Međutim, trijumfom u gostima u Kikindi su pokazali da imaju kvalitet, ali i da nemaju problem da u odlučujućim utakmicama beskompromisno igraju i na strani.