ice_hockeyNHL

 

Legendarni Finac Teemu Selanne postigao 609. gol u NHL-u

 

Aktuelni prvaci NHL lige, hokejaši Chicago Blackhawksa, pobedili su peti put ove sezone i četvrti u nizu savladavši na svom ledu Vancouver Canuckse boljim izvođenjem penala 2:1.

 

Neobično su uspešni igrači obeju momčadi bili pri raspucavanju kaznenih udaraca. Domaći su pogodili sva tri u mrežu kanadskoga olimpijskog pobednika Roberta Luonga, dok je za goste u poslednjoj seriji promašio Šveđanin Mikael Samuelsson. Prvaci su odigrali već osam utakmica u ovoj sezoni, uverljivo najviše. Zbog toga su vodeća ekipa Zapadne konferencije.

Povezana vest:  OLIMPIJSKE IGRE NA UDARU KRIZE, Londonu 27 miliona manje

 

Za petama su im odlični Los Angeles Kingsi, mlada momčad koju predvodi slovenski centar Anže Kopitar. Zabio je Jeseničanin u sredu prvi pogodak ove sezone u NHL ligi za 3:2 vodstvo domaćih protiv Caroline, da bi potom asistirao za gol odluke (4:3) 20-godišnjemu ruskom centru Andreju Loktionovu, koji je na ledu Staples Centera zabio svoj debitantski pogodak u NHL karijeri.

 

Loša je vest za Kingse, za koje su još golove dali Slovak Michal Handzuš i Kanađanin Ryan Smith, povreda je njihovog najboljeg odbrambenog igrača Drewa Doughtyja. Morao je da napusti led zbog povrede gornjeg dela tela.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd, Partizan i Srem žele Ligu šampiona

 

Columbus Blue Jacketsi pred svojom su publikom, koja je njihovu arenu posetila u rekordno niskom broju, pobedili Anaheim Duckse 3:1. Dva je gola za pobedničku ekipu dao Rick Nash (26), već godinama najdominantniji igrač lige, dok je odličan golman Steve Mason odbranio 31 udarac. Nije uspeo da odbrani legendarnome 40-godišnjem Fincu Teemuu Selanneu, koji je postigao svoj 609. pogodak u dresu kalifornijskog tima.

Povezana vest:  Plivač Aleksandar Lazarević sportista Lazarevca za 2010. godinu

Utakmicu je pratilo za NHL prilike mizernih 9802 navijača. Dosadašnji je negativni rekord (10.494) Columbus, momčad koja igra svoju desetu NHL sezonu, držao od 27. oktobra 2008. godine.

 

 

 

NHL liga, sreda:

 

Chicago – Vancouver 2:1, penali

Los Angeles – Carolina 4:3

Columbus – Anaheim 3:1

Buffalo – Atlanta 4:1