nhl_logoNHL

 

Bruinsi ponovno nadigrali Capitalse, prvi het-trik Leeja Stempniaka

 

Pre dva dana Boston je slavio u Washingtonu i prekinuo seriju Capitalsa od četiri uzastopna trijumfa. Isti su se suparnici sastali i u četvrtak u Bostonu. Promenio se domaćin, ali ne i pobednik.

Bruinsi su u svome TD Gardenu bili bolji sa 4:1 i sada su oni u nizu od četiri pobede u američko-kanadskoj hokejaškoj ligi (NHL). Budući da su prvu „domaću“ utakmicu ove sezone igrali u Pragu, tek su se u četvrtak prvi put predstavili svojim navijačima i učinili su to na impresivan način protiv jedne od najjačih ekipa lige.

Povezana vest:  Plušenko uspešno startovao na prvenstvu Rusije

Ponovno su bez poena ostavili najveću zvezdu Capitalsa Aleksandra Ovečkina, a Nathan Horton je za Bruinse pogodio četvrti put u petoj utakmici sezone. Za domaće su golovr dali i Michael Ryder, Jordan Caron i Zdeno Chara.

Pittsburgh je do pete pobede sezone došao u Nashvilleu koji je nakon dobrog ulaska u sezonu sada poražen i treći put zaredom, ponovno u produžetku kao i prethodna dva puta. Penguinsi su slavili s 4:3, a pobednički gol u četvrtoj minuti dodatnog vremena zabio je Kris Letang. Prethodno je kanadski odbrambeni igač upisao i dve asistencije, a suprotni učinak, dva pogotka i jednu asistenciju, imao je njegov slavniji sunarodnik Sidney Crosby.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir će igrati za treće mesto u Svetskom kupu u Skoplju

Prvo ime večeri ipak je bio Lee Stempniak koji je u pobedi svoga Phoenixa protiv Los Angelesa (4:2) došao do prvog het-trika u karijeri. Njegov saigrač Ed Jovanovski istaknuo se s tri asistencije.

 

 

 

NHL liga, četvrtak:

 

Phoenix – Los Angeles 4:2

Boston – Washington 4:1

Philadelphia – Anaheim 2:3

Povezana vest:  Veprovi predstavljaju Srbiju u najjačem CEFL-u

Toronto – New York Rangers 1:2

Detroit – Calgary 4:2

Montreal – New Jersey 0:3

Tampa Bay – New York Islanders 2:3, produžetak

Florida – Dallas 1-4

Nashville – Pittsburgh 3-4, produžetak

Colorado – San Jose 2-4

Edmonton – Minnesota 2-4