maria-rieschSKIJANJE

 

Marija Riš: Zlato pred sugrađanima bio bi san

 

Gotovo će svi uglas reći da postoje samo dve prave favoritkinje ove sezone za krunu najbolje skijašice u Svetskom kupu. To su Amerikanka Lindsi Von i Nemica Marija Riš.

U pitanju su dve bliske prijateljice, s tim da je poslednjih godina Von imala daleko više uspeha u Svetskom kupu. Naime, u sezonu koju Sölden otvara ovog vikenda veleslalomima Von ulazi kao braniteljica naslova. I ne samo to, Von je poslednje tri godine najbolja skijašica Svetskog kupa.00

Povezana vest:  Na Hipodromu danas počinje nova trkačka sezona i manifestacija „Porodični uskršnji ponedeljak”

Ali, i Marija Riš (25) je uzela svoj komad slave. Prošle je dve sezone uzimala mali Kristalni globus za najbolju u slalomu, a na Olimpijskim igrama ove godine u Vankuveru se okitila s dva zlata – slalomskim i kombinacijskim.

U Svetskom kupu, pak, najavljuje jurišanje na vrh.

-Svašta je moguće, ali bićemo pametniji tek nakon određenog dela sezone. Ne mogu reći da je cilj osvojiti Svetski kup, bolje je reći da želim da bude najbolja iz trke u trku – rekla je Marija Riš, a potom logično ipak pokazala prstom na deo sezone koji ju posebno zanima.

Povezana vest:  ŠAH, Srbija remizirala sa Hrvatskom

Radi se, dakako, o Svetskom prvenstvu početkom iduće godine u Garmišu. U pitanju je ipak njeno rodno mesto.

-San bi bio osvojiti zlatnu medalju pred svojim sugrađanima, na mestu gde sam skijala kao dete. To bi bilo perfektno i to je cilj ove sezone – rekla je nemačka skijašica, koja je vrlo dobra u svim disciplinama Svetskog kupa.

Povezana vest:  Nastavak Kupa Srbije pomeren za nedelju dana