Vukovi Wild boars za medijeAMERIČKI FUDBAL, Polufinale plej ofa Juniorske lige Srbije

 

Petar Goić heroj Veprova!

 

U finalu Juniorske lige Srbije u američkom fudbalu, koja se igra za trofej „Veljko Makojević“, sastaće se sledećeg vikenda u Kragujevcu domaći Wild boarsi i Pančevo Panthersi. Prema svemu do sada prikazanom, u finalu će se sastati, najubedljivije ekipe južnog i severnog dela plej of žreba.

Kragujevčani su do finala došli posle velike drame u večitom derbiju, u meču sa beogradskim Vukovima, sa kojima su se sreli prvi put posle 2 godine i ujedinjenja dva saveza. Iako gosti, Šumadinci su uspeli da se izbore sa „čoporom sa Ade“ i na volšeban način trijumfuju 21:20 (6:0, 0:7, 7:13, 8:0).

Naime, posle vođstva Divljih veprova, Vukovi su uspeli da sa tri tačdauna preokrenu tok meča. Imali su potpunu rezultatsku kontrolu do sredine treće deonice, kada se pri vođstvu 20:6 činilo da sve ide na njihovu vodenicu. Međutim, onda je krenula kragujevačka furija, a buđenje je najpre najavio kvoterbek Stefan Stefanović pasom ka junaku meča Petru Goiću. dlučujući momenat dogodio se tri minuta pred kraj meča, kada je Stefanović istrčao 2 jarda za tačdaun, pa su Kragujevčani prišli na 20:19 i imali priliku da šutem za ekstra poen izjednače.

Povezana vest:  STAŠA GEJO, BRONZANA SA SP U PENJANJU, I VELIMIR STJEPANOVIĆ, NAŠ NAJBOLJI PLIVAČ, U ZANIMLJIVOM „ZADATKU“ NA ZEMUNSKOM KEJU

Treneri su tražili da se ide na produžetak, snep je savršeno izveden, a hvatač Petar Goić je samoinicijativno odlučio da, umesto da postavi loptu, istrči za dva poena, čime je inicirano kasnije veliko slavlje gostiju. Aleksandar Ristić, ofanzivni koordinator Divljih veprova, objasnio je kako je došlo do poslednjeg poena na utakmici.
Ja sam bio za to da probamo da izjednačimo i šutiramo ekstra poen, ali na moje opšte iznenađenje, posle izvođenja lopta, video sam Petra Goića da ulazi u end zonu. I to je jedan pokazatelj da i u ovakvim utakmicama nastaju takvi igrači koji preuzimaju odgovornost na sebe u najtežim trenucima.

Povezana vest:  Zvezda opet ubedljiva u večitom derbiju sa Partizanom

Jedan od trenera Vukova, Ivan Nedeljković, posle nesrećnog poraza svog tima rekao je:
– Bila je ovo definitivno najbolja utakmica odigrana u juniorsku ligu. Sjajna igra obe ekipe, ali je neko na kraju morao da ide u finale, a drugi da žali za njim. Na žalost, mi smo ti koji žale. Svejedno, ponosan sam na igrače, koji su pokazali da mogu da igraju muški.

Pancevo KlekPanteri su do finala stigli preko Vitezova iz Kleka, trijumfom 13:10 (7:0, 6:0, 0:2, 0:8), ali mnogo teže nego što je to bio slučaj u prvom duelu odigranom tokom takmičenja u grupama. Iako su već početkom druge četvrtine vođstvom 13:0 najavili sličan scenario, to se nije dogodilo. Vojislav Milenković, kvoterbek Pantera, je dva puta izvanredno, gotovo istom akcijom uposlio Darka Živanova za tačdaun, ali su tu Pančevci i stali.

Povezana vest:  Pobeda Lindzi Von u superkombinaciji

Međutim, igrajući bez prvog kvoterbeka, Vitezovi nisu uspeli ništa više, osim da u finišu poslednje četvrtine priđu na minus 3, posle trčanja Bojana Milanovića i pretvaranja za dva poena. Pre toga nada je probuđena u trećoj deonici, kada su u end zoni uspeli da isteraju protivničkog igrača sa loptom, što je bio sejfti. Međutim, buđenje je bilo kasno, pa nije bilo dovoljno vremena za potpun preokret, pa se domaćin radovao plasmanu u finale.

– Polufinalna utakmica sa Vitezovima iz Kleka je bila tvrda i nismo uspeli da pokažemo sve što znamo. Sigurno je da smo mogli mnogo bolje da odigramo. U finalu igramo sa jakom ekipom iz Kragujevca i to će biti test za nas da vidimo koliko zaista vredimo – rekao je tajtend Pantera Stefan Aksentijević.