nhl_logoNHL

 

Rekordna pobeda Kolumbusa, Boston kod Pitsburga eksplodirao u zadnjoj trećini

 

Sedam su uzastopnih pobeda do srede imali hokejaši Sent Luisa u NHL ligi. Prekid serije bio je vrlo bolan, Kolumbus ih je na svome ledu deklasirao s 8:1.

Da stvar bude gora po St. Luis, Blue Džeketsi su bili jedina ekipa u ligi koja ove sezone nijednom nije uspela da postigne više od tri gola u jednoj utakmici. Sve do srede kada su s osam pogodaka izjednačili klupski rekord, a visinom pobede nadmašili sve ranije domete u istoriji kluba.

Povezana vest:  Peruničić predstavio predlog Strategije za razvoj sporta

Jakub Voraček i Kris Klark dvaput su pogađali mrežu Bluza, a golijadu su upotpunili Džared Bol, Rik Neš, R.J. Umberger i Antoine Vermete za devetu Kolumbusovu pobedu sezone.

Dva poslednja prvaka, aktualni Čikago i njegov prethodnik Pitsburg, i dalje se muče. Blekhouksi su ubeležili i deseti poraz sezone, na ledu njihova Junajted Centera svladao ih je Feniks s 2:1. Već šesti put ove sezone Čikago je pred svojim navijačima uspeo da ispusti prednost, gol Brajana Bikell nije bio dovoljan, “poništili” su ga Kajl Turis i Erik Belanger.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Češka u polufinalu posle pobede nad SAD

Pitsburg je nakon dve trećine protiv Bostona u svome Konsol Enerdže Centru vodio s 4:2, da bi ga “oluja” Bruinsa u poslednjoj deonici ostavila bez plena. Postigao je Boston u zadnjoj trećini čak pet golova za konačnih 7:4 i osmu pobedu sezone.

 

NHL liga, sreda:

 

New Jersey – Buffalo 4:5, kazneni udarci

 

Povezana vest:  Kejt Hansen osvojila Svetski kup u sankanju

Pittsburgh – Boston 4:7

 

Columbus – St. Louis 8:1

 

Florida – Toronto 4:1

 

Chicago – Phoenix 1:2

 

Anaheim – New York Islanders 1: