QatarfinaleSKVOŠ

 

Završen deseti Qatar Classic

 

U petak su u Kataru na programu bili polufinalni mečeva i u sva četiri brojni gledaoci imali su priliku da uživaju u vrhunskom skovšu.

U prvom žensko polufinalu Nour El Tayeb nije uspela da nastavi svoju neverovatnu seriju pobeda protiv bolje rangiranih protivnica. Uprkos tome protiv Nicol David demonstirala je vrlo hrabru igru i osvojila set.

Drugo polufinale bila je borba između dve dobre drugarice, Jenny Duncalf i Rachael Grinham Rachael nije dopustila reprizu prošlogodišnjeg finala, u kojem je izgubila baš protiv Jenny. Ovaj put je bila bolja sa konačnim rezultatom 3/1.

Povezana vest:  ŠAH, Kraj meča za svetskog prvaka, Anand odbranio titulu

Posle žena teren su zauzeli muškarci. Prvo polufinale odigrali su Amr Shabana i Gregory Gaultier. Francuz je bez problema dobio prvi, a Egipćanin drugi set. Izjednačeni su bili do samog kraja, kad je u petom setu Gaultier došao do meč lopte na 10/9. Shabana zatim osvaja tri boda i odnosi konačnu pobedu 3/2, sa 12/10 u petom setu, posle 71 minute.

U drugom polufinalu sve je upućivalo na laku pobedu Engleza. Nick Matthew je protiv Karima Darwisha brzo dobio prva dva seta, ali je u trećem Karim zaigrao mnogo agresivnije, preciznije i to je na kraju urodilo plodom. Posle 73 minuta pridružio se Shabani u finalu!

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Amerikanki Šifrin zlato u slalomu

Finalni mečevi počeli su u subotu, u 17:30 po lokalnom vremenu. Napola puna sala dočekala je Nicol David i Rachael Grinham, koje su na terenu ostale svega 41 minuta. Nicol je jednostavno bila prejaka za Rachael, koja više od seta nije mogla da osvoji. Nicol David tako ostaje nepobeđena već više od 50 mečeva!

Muško finale na žalost nije bilo na razini polufinalnih mečeva. Dva Egipćanina su izgledali premoreno posle dugog turnira, a ako s tome doda i činjenica da je Qatar Classic treći u nizu velikih turnira u regiji (El Gouna u Egiptu, Kuwait Open i Qatar Classic) i igrači putuju direktno sa jednog na drugi ne treba da čudi što umor uzima danak.

Povezana vest:  KUGLANJE, Markoviću 11. titula, prvo slavlje Marije Dimitrijević

Već u prvom setu videli smo prosečnu igru punu prekida, sudije su morali da donesu čak 21 odluku. Nastavak je, što se prekida tiče, bio nešto bolji, ali treba priznati, da smo Darwisha i Shabanu več videli kako igraju mnogo bolje. Pobeda je pobeda, na kraju je Darwish bio bolji konačnim rezultatom 3/1.