nhl_logoNHL

 

Zaustavljena serija Daksa, Rendžersi Edmontonu sprašili osam komada

 

Hokejaši Anahajm Daksa ipak nisu uspeli da izjednače klupski rekord sa sedam ostvarenih uzastopnih pobeda. Na brojci od šest trijumfa u nizu zaustavili su ih Čikago Blakhouksi.

Tako su Blakhouksi slavili u svom United Centeru s 3:2 u produžetku, a odlučujući gol vredan dva boda dao je Viktor Stalberg, koji je skrenuo udarac Dunkana Kita i tako zatresao mrežu po šesti put u sezoni. U strelce su se u redovima aktualnih prvaka upisali i Patrik Kane i Marian Hoza, oba puta u situacijama s igračem više, te tako pomogli Blakhouksima da prekinu negativnu seriju od četiri uzastopna domaća poraza.

Povezana vest:  Tesno za najboljeg padobranca

Najefikasniju utakmicu večeri u kojoj je postignuto čak deset golova odigrali su Nju Jork Rendžersi i Edmonton Ojlersi, a na kraju su slavili Rendžersi s uverljivih 8:2 na domaćem ledu. Slovak Marian Gaborik bio je junak utakmice s tri postignuta gola i asistencijom, dok se učinkom istakao i Rus Aleksandr Frolov koji je postigao dva gola za pobedničku ekipu.

Incidentna situacija dogodila se osam minuta i 42 sekunde pre kraja meča kada je izbio sukob između Šona Averija (NY Rangers) i Ladislava Smida (Edmonton).

Kasnije je privatni obračun prerastao u masovnu tuču, a sve je završilo sudijskim intervencijama i isključenjima, pa su tako opomene zaradila čak 17-orica igrača.

Povezana vest:  POSLEDNJI SKOKOVI SJAJNOG SKI SKAKAČA, Adam Mališ završava svoju karijeru – poslednji skokovi na Adam’s Bull’s Eye

Vošington Kapitalsi su šestu domaću pobedu sezone ostvarili protiv Atlanta Trašersa rezultatom 6:4. Aleksandr Ovečkin, Majk Grin i David Stekel upisali su po gol i asistenciju kod Kapitalsa, dok se s druge strane najviše istaknuo Brajan Litle s dva gola.

U poslednjoj utakmici večeri Minesota je savladala Tampu Bej u gostima 4:1, a čak četiri od pet golova postignuti su u prvoj trećini koju je Minesota dobila 3:1. Kal Kluterbuk, Anti Mietinen, Džon Maden i Erik Nistrom postigli su golove u redovima Vilda, dok je za poraženu Tampu jedini dao Martin St. Luis.

Povezana vest:  Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivara predstavili platformu namenjenu osobama sa invaliditetom

Kažimo da je kanadski reprezentativac Steven Stamkos protiv Minesote propustio da da gol po prvi put nakon četiri utakmice, ali je upisao asistenciju. Ove je sezone dvadesetogodišnji napadač na učinku od 15 golova, a barem jedan poen upisao je u 15 od 17 utakmica koje je odigrao.

 

NHL liga, nedelja:

 

NY Rangers – Edmonton 8:2

 

Washington – Atlanta 6:4

 

Tampa Bay – Minnesota 1:4

 

Chicago – Anaheim 3:2, produžetak