Ragbi 13 selekcija engleskih Lajnhartsa pobedom je startovala učešće na ovogodišnjem Trofeju Beograda. Na staionu Nastavnog centra Makiš gosti sa Ostrva savladali su selekciju Beograda do 20 godina starosti sa 58:8 (30:4).

Iskusni Englezi su od starta pokazali svoj kvalitet i već u prvih deset minuta stigli do vodstva od 18:0. Seriju Lavljih srca prekinuo je Vuk Štrbac prvim esejem za Beogradske utanike u 13 minutu i smanjio prednost – 18:4.  Nakon ovog eseja domaći su mnogo bolje zaigrali, pogotovo u odbrani. Uspostavljena je terenska ravnoteža, međutim mladi beogradski ragbisti nikako nisu mogli da probiju odličnu odbranu gostiju, dok je Lajonhartsima to pošlo dva puta za rukom do kraja prvog poluvremena.

Povezana vest:  KUGLANJE, Uroš Jagličić u Beogradu

Slična situacija viđena je i u drugom poluvremenu. Viđena je relativno izjednačena igra, sa tim što su Englezi uglavnom postizali eseje. Sa druge strane, samo je još Dario Abidinovič poentirao za domaće.

Finalna utakmica Trofeja Beograda odigraće se u nedelju 29. jula na istom mestu (18.00) i Lajonhartsi će se sastati sa omladinskom reprezentacijaom Srbije (igrači do 19 godina startosti). Biće to poslednja provera za “orliće” uoči Evropskog prvenstva koje se od 5 do 12 avgusta održava u Beogradu.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Hokejaši Partizana pobedili Zvezdu u prvenstvu