Wild BoarsAMERIČKI FUDBAL

EFAF KUP: Wild Boarsi na Blue Devilse

 

Na sastanku klubova u Majorci određene su preliminarne grupe Efaf kupa za 2011. godinu, u kome će jedini srpski predstavnik, kragujevački Divlji veprovi, gostovati u Austriji 10. aprila, ekipi Cineplexx Blue Devils-a.

 

Zanimljivo je da je srpski predstavnik, koji je i prošle godine učestovao u ovom takmičenju, u grupi u kojoj su samo dva predstavnika, pa će u direkntnom obračunu sa timom iz Hohenemsa odlučiti o plasmanu u narednu rundu takmičenja. Prema Veprovima je učinjena  nepravda, a Evropska federacija nije bila blagonaklona našem predstavniku. Tolerisala je osiono ponašanje ostalih klubova učesnika EFAF kupa, koji bez ikakvog racionalnog razloga, kategorički nisu želeli da dođu i gostuju u Srbiji, iako se radi o zemlji sa najvećim progresom američkog fudbala u Evropi u poslednjih nekoliko godina. Zato će Kragujevčani biti uskraćeni za bar jedan meč pred svojim navijačima u grupi i priliku da se promovišu kroz evropsko takmičenje.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Feninger ponovo trijumfovala u veleslalomu u Areu

 

Kragujevčane ne očekuje nimalo lak zadatak, jer će posle dugog puta na megdan vrlo snažnom rivalu. Blue Devilsi su prošle godine igrali  prvu švajcarsku ligu, u kojoj su u regularnom delu zauzeli treće mesto iza Calanda Broncosa i Gladijatora iz Bazela.  Najveći uspeh ostvarili su 2007. godine, kada su učestvovali u finalu EFAF kupa. Srpskim ljubiteljima američkog fudbala, ovaj tim je poznat po učešću u CELF 2009. godine, kada su u finalu poraženi od beogradskih Vukova. Do 2010. godine bili su nekoliko godina uzastopno učesnici AFL, najvišeg ranga austrijske lige.

Povezana vest:  Beograd 96 zauzeo drugo mesto na Kup Federacija u bejzbolu

 

U drugom po jačini evropskom takmičenju, posle Eurobowla u kome Srbija ove godine neće imati predstavnika, nastupiće 11 timova iz devet zemalja, raspoređenih u četiri grupe:

 

Grupa 1: Thonon Black Panthers, Rhinos Milano, Prague Black Hawks.

Grupa 2: Hohenems Blue Devils, Kragujevac Wild Boars.

Grupa 3: Sollerod Gold Diggers, Paris Cougars, Coventry Jets.

Povezana vest:  BEJZBOL, Peti međunarodni turnir NOVI SAD INDOOR BASEBALL 2011

Grupa 4: London Blitz, Amsterdam Crusaders, Valencia Firebats.

 

Svi timovi odigraće po jednu utakmicu sa rivalima iz grupe, a prvoplasirane ekipe izboriće plasman u polufinale.

 

Podsetimo, Divlji veprovi su i ove godine nastupali u EFAF kupu, gde su zabeležili pobedu nad italijanskim Lacio Marincima i poraz u Švajcarskoj od Kalanda Bronkosa, kasnijeg osvajača takmičenja.