U nedelju 9. septembra Crvena zvezda nastavlja sezonu utakmicom protiv Partizana koja će ispisati još jednu stranicu Zvezdine istorije i ispuniti snove koje smo samo sanjali kada je klub osnovan 2006.

Ušli smo u sportsko društvo, osvojili prvu titulu, imali prve profesionalne igrače i sada će prvi put ekipu sa klupe predvoditi trener sa NRL iskustvom. Stigao je Fil Ekonomidis.

Već na prvom treningu videla se energija koju je Fil doneo sa sobom i uzbuđenje svih generacija igrača što trener ovakvog renomea predvodi ekipu.

Najzvučniji uspeh Ekonomidisa je osvajanje priznanja za najboljeg trenera godine u Australiji 1997. kada je sa veoma ograničenim budžetom doveo ekipu Gold Coast Chargers-a do plej-ofa NRL-a. Ono što je najviše uzbudilo igrače Zvezde je činjenica da je bio trener čuvenog Jamie Goddard-a koga ceo svet ragbi lige dobro pamti jer je najboljem igraču svih vremena Andrew Johns-u udarcima naneo povrede za 27 kopči tokom utakmice State of origin-a. Tuče u ovim utakmicama su obavezan deo ragbi liga kulture i istorije, a ova je jedna od najpoznatijih i sada imamo trenera koji je deo te istorije. Osim Goddard-a, Ekonomidis je trenirao i legendarnog Martina Belu i Skot Satlera, a sada će trenirati buduće legende srpskog ragbija braću Dedić, Nedeljkovića i mlade nade Iliju Krstića i Rajka Trifunovića između ostalih.

Povezana vest:  Zorana Arunović najuspešniji strelac Beograda u 2019. godini

– Kada sam počeo da igram tražio sam način da gledam ove ljude preko interneta. Gledali smo ih kao nedodirljive super zvezde i nisam verovao da ćemo i sami postati deo toga, a sada Ekonomidis stoji pred nama. Imamo jedinstvenu priliku da učimo od njega tako da upijamo svaku reč kao sunđer. Do sada smo na klupskom nivou učili od domaćih trenera i sami skupljali znanje gledajući utakmice najvišeg nivoa, a sada smo i sami otišli stepenik više – rekao je jedan od iskusnijih igrača Stefan Nikolić.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Nova pobeda Mature u Saporou

Utakmica protiv Partizana će biti odlična prilika za debi Ekonomidisa na klupi jer će u velikoj meri odlučivati ko će biti na čelu tabele pred utakmice plej-ofa Prvenstva Srbije u ragbiju 13, a osim toga je prva utakmica za obe ekipe od poslednjeg susreta u finalu Kupa Srbije. Partizan će tražiti priliku za revanš, a Zvezda nastavak nepobedivog niza i potvrdu totalne dominacije u 2018.

Povezana vest:  THE ULTIMATE RIDE TIM STIŽE U BEOGRAD!

Vredan pomena je i debi devetnaestogodišnjeg pojačanja iz Gruzije, Nike Fančulidzea.

Utakmica se igra u nedelju 9. septembra na Ragbi igrališu na Adi Ciganliji od 17h, a kao predigru možete da pogledati meč rezervnog tima Zvezde. Od 14h se sastaju Crveni Kengur i Novi Beograd u Test meču.