promocija_strelicarstvaStreličarstvo

Ispunjeni snovi učenika Obrazovnog sistema “Ruđer Bošković“

 

Blizu 80 učenika Obrazovnog sistema „Ruđer Bošković“, upoznalo se sa tajnama streličarskog sporta, popularne olimpijske discipline, na predstavljanju koje su uspešno, u okviru sportskog dana, organizovali beogradski klubovi „Elit arčeri“ i „Košutnjak“ u sali Republičkog zavoda za sport u Košutnjaku!

– Treneri naša dva kluba, upoznali su đake sa osnovnim principima streličarskog sporta – istakla je Svetlana Popović generalni sekretar kluba „Elit arčeri“. – Još jednom se pokazalo da su mladi zainteresovani da se upoznaju sa novim sportskim disciplinama. Streličarstvo je veoma atraktivan  i zdrav sport i neki gimnazijalci su rekli i da su ispunili san iz detinjstva da jednom gađaju lukom i strelom. Trudićemo se i ubuduće da, kroz slične akcije. upoznamo što veći broj mladih sa našim sportom i da im ponudimo i da treniraju u našim klubovima, jer samo tako možemo da omasovimo i podmladimo naš sport. Zahvaljujemo se i Republičkom  zavodu za sport koji je postao pravi dom beogradskih streličara, jer bez njihove pomoći ne bi bilo ni ove, veoma uspešne i korisne akcije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd i Pionir igraju za bronzu u Svetskom kupu

Svi đaci su dobil na poklon knjigu o streličarstvu kao i informacije o ovom sportu i poziv da se priključe nekom od klubova.