nhl-sceneNHL LIGA

 

Krozbi het-trikom došao do 200. gola i doneo Pingvinsima šestu pobedu zaredom

 

S tri je pogotka Sidni Krozbi (23) predvodio hokejaše Pitsburga do šeste uzastopne pobede u NHL ligi. U njihovom je Consol Energy Centeru pao Kalgari (4:1).

Golman gostiju Mika Kiprusof odbranio je u ranoj fazi utakmice kazneni udarac Krozbiju, ali time ga je samo naljutio. Jedna od najveća hokejaških zvizda današnjice do kraja je dala tri gola, uključujući i jubilarni 200. u dosadašnjoj karijeri u NHL-u.

Kanađanin je ujedno preuzeo i prvo mesto u ligi po učinkovitosti (golovi+asistencije), sada na kontu ima 40 bodova (18+22), jedan više od sunarodnika Stivena Stamkosa iz Tampa Beja.

Povezana vest:  Australijski ragbista Akerman umro od posledica udarca

Krozbiju je subotnji het-trik bio šesti u karijeri i prvi ove sezone, a trenutno je na nizu od čak 12 utakmica u kojima je zabio barem jedan pogodak ili ostvario barem jednu asistenciju.

Autor drugoga het-trika večeri bio je Bobi Rajn koji je na taj način pomogao svome Anahajmu da nadoknadi zaostatak 1:3 protiv Feniksa i konačno slavi sa 6:4. Vredi istaknuti i učinak Rajana Geclafa koji je ubeležio četiri asistencije za pobedničku ekipu.

Povezana vest:  Održana komemoracija povodom smrti Svetozara Gligorića

Patrik Šarp i Patrik Kane svojim su golovima predvodili aktuelnog prvaka Čikago do gostujuće pobede protiv Los Anđeles Kingsa. Blekhoksi su tako zaključili seriju gostovanja s četiri pobede i dva poraza, a Šarp je pritom bio strelac pet puta. Dodajmo i da je poraz Los Anđelesa svojim osmom pogotkom sezone ublažio Slovenac Anže Kopitar.

U najefikasnijoj utakmici večeri Kolorado je sa 7:4 pobedio Minesotu, ali je ostao i bez najboljeg ovosezonskog strelca Krisa Stjuarta koji je u tuči s Kajlom Brodziakom slomio levu šaku udarajući njome po kacigi gostujućeg igrača.

Povezana vest:  RAGBI, Završena prva korporativna tač ragbi liga

NHL liga, subota:

 

New Jersey – Philadelphia 2:1, kazneni udarci

Pittsburgh – Calgary 4:1

Montreal – Buffalo 3:1

Ottawa – Toronto 3:0

Tampa – Florida 3:4, kazneni udarci

St. Louis – Dallas 1:2

Nashville – New York Rangers 1:2, kazneni udarci

Phoenix – Anaheim 4:6

Colorado – Minnesota 7:4

Edmonton – San Jose 3:4

Los Angeles – Chicago 1:2