sahŠAH

 

Blagojević pobednik 23. Trofeja Beograda

 

Crnogorski velemajstor Dragiša Blagojević pobednik je 23. međunarodnog „Trofeja Beograda“ u šahu, koji je večeras završen u Obrenovcu.

Sve važnije partije poslednjeg, devetog kola, završene su remijem, a jedino je Evgenij Glejzerov (Rusija) savladao Milana Draška (Crna Gora).

Blagojević (2.482), kao 15. favorit prema rejtingu FIDE, osvojio je 7,5 poena iz devet kola – šest pobeda i tri remija i bez poraza osvojio prvo mesto, ispred Glejzerova, koji je imao pola poena manje.

Povezana vest:  KUGLANJE, Čaluković 611 čunjeva u Bačkoj Topoli

Po sedam poena sakupili su još velemajstori Julijan Radulski (2.606), prvi favorit turnira, Petar Drenčev i Momčil Nikolov, takođe iz Bugarske, Miloš Perunović iz Beograda, kao i inter majstor Miša Pap iz Novog Sada.

Grupu od 13 igrača sa po 6,5 poena predvodi drugi favorit turnira velemajstor Mihailo Stojanović (2.582), dok je među 17 takmičara sa po šest osvojenih poena najbolji Buholc (dodatni kriterijum) imao Aleksandar Stamenković (2.271).

Povezana vest:  SKI-SKOKOVI, Šlierenzauer pobedio Morgenšterna

Najbolje plasirana šahistkinja među 14 dama je bugarska reprezentativka Iva Videnova na 57. mestu, a od srpskih igračica Lena Miladinović na 84. mestu, takođe sa pet poena.

Na turniru je učestvovalo je 205 takmičara iz 12 zemalja, igrano je devet kola po Švajcarskom sistemu. Nagradni fond iznosio je 585.000 dinara, a pobedniku je pripalo 157.500 dinara.

Povezana vest:  Novi državni prvaci u preletu paraglajderom