nhl_logoNHL LIGA

 

Njujorški gradski derbi pretvorio se tuču, Rendžersi slavili protiv Islandersa

 

 

Sidni Krozbi i dalje briljira, a njegovi Pitsburg Pinguinsi skupljaju plodove njegovih igara. Kanadska zvezda je postigla novi het-trik za pobedu svoje ekipe protiv Atlante (3:2).

Bio je to dvoboj suparnika s dugačkim nizom pobeda u NHL ligi, a na kraju su Pinguinsi bili ti koji su produžili svoj na brojku osam. Trašersi su, pak, zaustavljeni nakon šest uzastopnih trijumfa, a bio im je to već osmi poraz zaredom u gostima kod Krozbija i društva.

A upravo je kanadski hokejaš postogao svoj prvi tzv. prirodni het-trik u karijeri, odnosno tri uzastopna gola na utakmici. Najpre je u prvoj trećini izjednačio na 1:1 nakon što je goste u vođstvo doveo Brajan Litle, da bi u drugoj trećini s još dva pogotka otvorio „pingvinima“ put ka pobedi. Ujedno je postao prvi igrač Pitsburga u gotovo deset godina koji je postigao het-trik u dve uzastopne domaće utakmice, a sada je već na nizu od 14 mečeva u kojima je bio ili strelac ili asistent.

Povezana vest:  PARAGLAJDING, KOPAONIK, CENTAR EVROPSKOG PARAGLADJINGA

Boston je ostvario najuvedljiviju pobedu večeri, deklasirao je Tampa Bej s 8:1, ali najefikasnije utakmica četvrtka ipak je odigrana u Nju Jorku gde su u gradskom okršaju gostujući Rendžersi savladali Islanderse sa 6:5. Junak pobedničke ekipe bio je Marian Gaborik s tri pogotka, uključujući i onaj odlučujući pet i pol minuta pre kraja. Slovačkom je hokejašu to bio drugi het-trik sezone i ukupno 12. u karijeri u NHL-u.

Povezana vest:  Sportisti Srbije osvojili 729 medalja u 2013.

U gradskom derbiju Nju Jorka Rendžersi su sa 6:5 slavili kod Islandersa, a tokom utakmice došlo je do obračuna dvojice suparničkih igrača, domaćeg Trevora Žiliesa i „renđera“ Dereka Bogarda koji su odmah odbacili opremu, skinuli rukavice i podigli šake. Oba igrača su na kraju jednominutnog pesničenja isključena.

Los Anđeles Kingsi su prekinuli niz od četiri poraza. Na svom su ledu svladali Floridu s 3:2, a pobjednički je gol dve i pol minute pre kraja postigao Slovenac Anže Kopitar.

Povezana vest:  BIATLON, Zlato za Norvežanina Svendsena u poteri

 

 

NHL liga, četvrtak:

 

Los Angeles – Florida 3:2

Boston – Tampa Bay 8:1

Dallas – Washington 2:1

Ottawa – San Jose 0:4

Pittsburg – Atlanta 3:2

New Jersey – Montreal 1:5

Toronto – Edmonton 0:5

N.Y. Islanders – N.Y. Rangers 5:6