ministarka_samardzic_markovicSamardžić-Marković i Žuano za pobedu sportskog duha

 

Ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković sastala se danas u Palati Srbije sa državnim sekretarom za sport Francuske Šantal Žuano, koja je u Beograd doputovala kako bi prisustvovala finalnom meču Dejvis kupa.

Samardžić-Marković je nakon razgovora sa francuskom koleginicom istakla da je zajednička želja da u „Beogradskog areni“ danas pobedi „vrhunski tenis i sportski duh dve prijateljske zemlje“. „Razgovarale smo o mnogim temama, a naročito o borbi protiv dopinga i nasilja u sportu. Došle smo do zaključka da se protiv ovih pošasti savremenog sporta treba boriti zajedničkim snagama“, izjavila je resorni ministar.

Povezana vest:  RAGBI 13, Konačno pala Italija!

Kako je navela, optimista je povodom današnjih odlučujućih singl mečeva u finalu Dejvis kupa izmedu tenisera Srbije i Francuske.

-Sigurna sam da će naši momci dati sve od sebe, a u tom slučaju će im i sreća biti naklonjena – poručila je Samardžić- Marković.

Državni sekretar za sport Francuske izjavila je da je već samo finale „jedna velika pobeda“.

Povezana vest:  Šoštar i Batez u poseti Sremskoj Mitrovici

-Teniseri Srbije i Francuske već su dosegli vrh u svetskom tenisu i takmičarima obe reprezentacije želim sve najbolje u nastavku duela – poručila je Žuano koja je pozvala Samardžić-Marković da poseti Francusku u cilju saradnje u oblasti borbe protiv nasilja, dopinga, korupcije i priprema za Olimpijske igre u Londonu.