Kup Srbije ulazi u ragbiju 13 ulazi u samu završnicu – ovog vikenda igraju se mečevi polufinala. Oba duela na programu su u nedelju 12. maja, Crevna zvezda će na Adi Ciganliji dočekati Tašmajdan Tigrove (12.00), dok će sat kasnije (15.00) na pomoćnom terenu FK Dubočica u Leskovcu Morava Gepardi dočekati Radnički iz Niša.

Branilac trofeja, Zvezda, želi da nastavi seriju pobeda koja traje više od jedne čitave sezone u domaćim okvirima i u novom gradskom derbiju. Međutim, ovo će za crveno-bele biti prvi duel protiv ovakvog sastava Tašmajdana koji se reaktivirao ove godine pojačanjima iz nekadašnjeg Dorćola.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Olimpija gostuje u Pioniru

Tigrovi su već napravili jedno iznenađenje – u četvrtfinalu su eliminisali prošlogodišnjeg finalistu Partizan (30:10). Koliko zaista mogu u ovoj sezoni, ragbiosti Tašmajdana će upravo videti u nedelju protiv trenutno dominantnog tima na ovim prostorima.

Istorijski duel će se igrati u Leskovcu, gde će prvi put u istoriji srpskog ragbija 13 jedna ekipa koja nije iz Beograda ili Novog Sada imati priliku da se plasira u finale Kupa. Morava je već ostvarila istorijski plasman iznenađujućom eliminacijom nekadašnjeg prvaka Dorćola (52:28), dok je niški Radnički ipak očekivano savladao u prethodnoj rundi imenjaka iz Beograda (52:20).

Povezana vest:  RAGBI 13, Gradski derbi na Adi

Za vikend će se igrati i još jedan meč 2. kola Balkan Super Lige. U subotu 11. maja (16.30) srpski predstavnik Dorćol gostuje debitantu iz Italije, ekipi Lignano Šarksa.