nhl_logoNHL LIGA

 

Otava i Filadelfija poneli kući bodove iz Nju Jorka

 

Kris Keli bio je trostruki strelac za ekipu Otave, koja je u Nju Jorku pobedila domaće Rendžerse s 3:1.

Bila je to tek treća pobeda Senatorsa u zadnjih 11 utakmica, i treći poraz Rendžersa u zadnjih devet. Keli je dosad u celoj sezoni dao tri gola, a sada samo u jednoj utakmici još toliko.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Ilić i Vujić pobedili na turnru kluba „Arena br 1“ u TC Ušće

Neuspešan domaćin bila je i druga ekipa iz Nju Jorka, Islandersi, koji su izgubili od Filadelfije s 3:2. Rezultat je očekivan, budući da je Filadelfija po bodovnom učinku najbolja u Istočnoj konferenciji zajedno s Pitsburgom i Vašingtonom, sva tri tima imaju po 38 bodova, a Islandersi su najlošiji sa samo 15 bodova. Dobili su tek pet utakmica u sezoni, a ovo im je bio 15. poraz. Islandersi su u trećoj trećini zaostatak 1:0 okrenuli u vođstvo 2:1, ali onda su Andreas Nodl i Dani Briere golovima u drugoj polovini zadnjeg perioda osigurali pobedu Flajersima, koji sada imaju 3:0 u pobedama protiv Islandersa ove sezone.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, NORDIJSKO TRČANJE (Ž), Šampionska štafeta Norveške

Uspešni u gostima bili su i Feniks protiv Anahajma s 3:0, te St. Luis protiv Vankuvera s 3:2, uz dva pogotka Aleksa Stena. Jedinu domaću pobedu ubeležili su aktuelni prvaci Čikago Blakhouksi, koji su tukli Kalgari Flamese 4:2 uz dva pogotka Davea Bolanda. Pet od šest pogodaka u ovome dvoboju palo je već u prvoj trećini.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Norvežanin Jansrud pobednik spusta u Kicbilu

 

NHL liga, nedelja:

New York Islanders – Philadelphia 2:3

New York Rangers – Ottawa 1:3

Chicago – Calgary 4:2

Anaheim – Phoenix 0:3

Vancouver – St. Louis 2:3