caba-juhas1AMERIČKI FUDBAL

 

Čaba Juhas pojačao Spartance!

 

Prva bomba prelaznog roka stigla je sa krajnjeg severa zemlje. Spartanci iz Subotice potpisali su dvogodišnji ugovor sa Čabom Juhasom, bivšim kvoterbekom Novi Sad Dukesa.

 

Bolji poznavaoci prilika u američkom fudbalu u Srbiji, dobro se sećaju igrača koji je do 25. maja 2009. godine dugo bio predvodnik tima iz Srpske Atine. Međutim, tog dana je doživeo teži prelom potkolenične kosti, koji ga je udaljio od terena.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko treći na „ŽP kupu“ u Podbrezovoj, „Sport“ pobednik na turniru

 

Uspon Dukesa se, između ostalog, vezivao i sa trenutkom kada je Juhas preuzeo dužnost kvoterbeka, na koju je prekomandovan sa pozicije hvatača. Dugo je važio za jednog od najboljih srpskih kvoterbekova, igrao je i regionalno CEFL takmičenje, a bio je projektovan kao prvi kvoterbeka reprezentacije na jedinom zvaničnom učešću srpske reprezentacije na Evropskom prvenstvu grupe C u Austriji 2007. godine. Nažalost, i tada ga je povreda  omela da pokaže sve što zna. Zabeležio je nekoliko nastupa u reprezentaciji Srbije, a često se dešavalo da u klubu igra i druge pozicije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Milosav i Antić ispali u četvrtfinalu

Ovaj dvadesetšestogodišnjak, rođen u Senti, inače diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva, inače veliki borac, posle dugotrajnog i teškog oporavka od povrede počeo je da prošlog proleća da se vraća američkom fudbalu, igrajući sa ekipom Spartanaca u Subotici Arena football 7 na 7.

 

Dovođenjem u svoje redove Juhasa, koji važi za igrača sa ogromnim iskustvom, Spartanci su već u startu prelaznog roka najavili velike ambicije. Tim iz Subotice je u svom debitantskom nasupu na srpskoj sceni imao zapažen nastup prošle sezone i sada žele da naprave korak napred. Tri tesna poraza, prouzrokovana ponajviše neiskustvom u svojoj prvoj sezoni, zadržala su ih na četvrtoj poziciji B divizije Superlige Srbije sa skorom 3-3.

Povezana vest:  MODERNI PETOBOJ, Poslednja medalja Lauri Asadauskaite