ice_hockeyNHL LIGA

 

Pitsburg s pet komada ispratio Toronto, Krozbi postigao nova dva gola

 

Hokejaši Pitsburg Penguinsa pobedili su kao domaćini Toronto Maple Lifse 5:2 u sredu došavši time i do 11. uzastopne pobede u NHL ligi.

Sidni Krozbi opet je kapitenski predvodio ekipu postigavši nova dva gola. Uspelo mu je to učiniti četiri puta u šest poslednjih utakmica.

Penguinsi, prvaci iz 2009. godine, na najdužoj su pobedničkoj seriji od sezone 1992/1993, kada su vezali 17 trijumfa zaredom završivši osnovni deo sezone sa 119 bodova.

Povezana vest:  Von osvojila mali kristalni globus u spustu

U poslednjih 17 utakmica 23-godišnji kanadski centar Krozbi na učinku je od 20 golova i 15 asistencija. U svakoj od spomenutih 17 utakmica barem je jednom ili asistirao ili postigao gol. Dve je utakmice udaljen od izjednačenja ličnog rekorda po tom parametru. Najbolji je napadač lige s 26 golova i 24 asistencije u 30 dosad odigranih Pitsburgovih utakmica.

Dok lideru Istočne konferencije ide sjajno, lideri Zapada, Detroit Red Vingsi, upisali su i treći uzastopni poraz. U njihovoj su ih Joe Louis Areni u sredu nadigrali Nešvil Predatorsi pobedivši 3:2. Švedski 22-godišnji golman gostiju Anders Lindbak odbranio je prvacima iz 2008. godine 35 udaraca, dok su pogotke postigli Vilson, Erat i Dumont. Detroit je po običaju predvodio fantastični 32-godišnji ruski centar Pavel Dacjuk s golom i asistencijom za pogodak Šveđaninu Džoanu Franzenu.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, SP 2015, Austrijanac Hiršer osvojio zlato u kombinaciji

Aktualni su prvaci, Čikago Blaekhauksi, pred svojom publikom pobedili Dalas Starse 5:3 izjednačivši napokon broj pobeda na svom ledu s brojem poraza (8:8). Igrali su igrači Žoela Kuenevilea bez dve najveće napadačke zvezde, Patrika Kanea i Mariana Hose. Pogotke su, osim nositelja igre Toevsa, Šarpa i Brovera, postigli novajlije: Brajan Bikel i Džeremi Morin.

Povezana vest:  Skupština OKS u Kruševcu 3. aprila

 

NHL liga, sreda:

 

Pittsburgh – Toronto 5:2

Philadelphia – San Jose 4:5, penali

Vancouver – Anaheim 5:4, penali

Chicago – Dallas 5:3

Deotroit – Nashville 2:3