rugby-ballAMERIČKI FUDBAL
Zoltan Dognar novi trener Spartanaca
Spartanci nastavljaju da pojačavaju svoje redove za predstojeću sezonu. Pored prošlogodišnjih snaga, Subotičani su već iznenadili javnost američkog fudbala potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora sa bivšim kvoterbekom novosadskih Dukesa i reprezentacije Srbije Čabom Juhasom.
Pošto su rešili pitanje najosteljivije poziciju u svakom timu, a obzirom da su jedan od najmlađih klubova u Srbiji, Spartanci su rešili da pred narednu sezonu pojačaju i stručni štab. Posle pregovora sa nekoliko potencijalnih trenera, odlučili su se da na mesto glavnog trenera postave bivšeg ofanzivnog linijaša Zoltana Dognara (Tazza), koji je ranije predvodio ofanzivnu liniju Vrbas Huntersa.
Dognar neće biti samo u ulozi glavnog trenera, već će svojim znanjem i iskustvom stečenim u nekoliko odigranih sezona, pokušati da unapredi igru ofanzivne linije. Obzirom na stil igre Čabe Juhasa, koji često pribegava trčanju, nema sumnje da će upravo na ofanzivnoj liniji Spartanaca biti velika odgovornost.
Prema rečima Spartanaca, dolazak 38-godišnjeg Zoltana Dognara, ali i Čabe Juhasa značajno je podigao moral ekipe, poboljšao atmosferu i već na samom početku priprema doprineo boljim i kvalitetnijm treninzima i ulio mnogo želje za napretkom.
Povezana vest:  Beloruski dizač tegova suspendovan na četiri godine