Hokej 042NHL

 

Katastrofa Kapitalsa u Nju Jorku: Rendžersi ih isprašili sa 7:0!

 

Nastavljase crna serija hokejaša Vašington Kapitalsa koje predvodi dvostruki najkorisniji igrač NHL lige Aleksandr Ovečkin. Šesti vezani poraz doživeli su u Madison Square Gardenu od Nju Jork Rendžersa s čak 7:0.

Nakon prve trećine Rendžersi su imali vođstvo 1:0 golom Brandona Prusta, da bi potom u drugoj deonici igre usledio potop. Mreža Kapitalsa tresla se čak četiri puta, a golove su postizali Artem Anisimov, Marian Gaborik, Brandon Dubinski i Mark Stal. U poslednjoj je trećini posao za Rendžerse s dva gola dovršio Raan Kalahan.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Trener americkog ski tima se nada povratku Vonove u decembru

Iznerviran očajnom igrom svoje ekipe Ovečkin se u drugoj trećini sukobio na ledu s Brandonon Dubinskijem, a led je napustio prevremeno u poslednjoj deonici nakon što je dobio nezgodan udarac u koleno.

Kapitalsi šest poraza u nizu nisu doživeli od marta 2007. godine, a poslednji su put od Rendžersa izgubili sa sedam ili više golova razlike u martu 1978. kada je njujorški sastav slavio s čak 11:4.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Jugović pobednik Kupa Srbije u šahu

Predvođeni Korijem Perijem koji je postigao svoj prvi hat-trick u karijeri Anahajm Daksi savladali su Minesotu Vajld na domaćem ledu s uverljivih 6:2, dok je Henrik Sedin s golom i asistencijom predvodio Vankuver Kanukse do 2:1 gostujućeg trijumfa nad Edmonton Oilersima.

Peri je uz tri gola upisao i dve asistencije, dok je Rajan Getzlaf upisao dva gola i asistenciju. Cela prva napadačka linija Daksa upisala se u strelce, budući je poentirao i Bobi Rajan.

Vankover Kanuksi ostvarili su kod Edmonton Oilersa treću gostujuću vezanu pobedu, što im nije uspelo skoro godinu dana. Kanuksi su ukupno imali čak 20 udaraca više od Oilersa (32:12), a u poslednjoj su trećini dopustili domaćinu tek jedan udarac prema golu. U 16. pobedi ovosezonskoj pobedi Kanuksa (u 28 utakmica) u strelce se upisao i Aleks Barovs, dok je Daniel Sedin uknjižio dve asistencije.

Povezana vest:  BIATLON, Nemačka bijatlonka Dalmajer pobednica sprinta u Češkoj

 

NHL liga, nedelja:

 

NY Rangers – Washington 7:0

Edmonton – Vancouver 1:2

Anaheim – Minnesota 6:2