predsednik ESF Overbek urucuje opremu nasim softbolasicamaSOFTBOL

 

Uspešna godina srpskog softbol saveza

 

Uspešnu godinu Softbol savez Srbije završio je dočekom čelnika Svetske i Evropske softbol federacije. Predsednik ESF Аndre van Overbek (Holandija) i potpredsednik ISF Аmi Baran (Izrael) proveli su dva dana u Beogradu, kako bi se uverili u potencijal srpskog softbola. Oni su uručili skupocenu kečersku opremu našem savezu.

Povezana vest:  NHL, petak 15. januar

– Bili su i više nego zadovoljni, pre svega činjenicom da imamo jaku juniorsku i kadetsku reprezentacije. Većina zemalja ulaže u seniorke, a naš cilj su mlađe kategorije. Želimo da narednih nekoliko godina beležimo uspehe na juniorskoj i kadetskoj sceni. А tek onda kada te devojčice stasaju uradimo sve da imamo i jaku seniorsku reprezentaciju – istakao je Slobodan Đurić, predsednik Softbol saveza Srbije.

Povezana vest:  PARAGLAJDING, Desant na Sićevo

Sportski direktor reprezentacije Dejan Janković, zahvalio se na finansijskoj pomoći Ministarstvu omladine i sporta, kao i Gradskom sekretarijatu za sport Beograda. On nas je obavestio i da su tri perspektivne softbolašice, po kategorijama učestvovale su na seminaru za pičere (bacačice) u Zagrebu. Vođa puta bio je Srđan Mančić, a Beograd su predstavljale Katarina Mančić (07.01. 1999. – pionir), Аndrea Miletić (06.08.1997 – kadetkinja) i Jelena Cvetković (12.11. 1993 – juniorka).

Povezana vest:  Vučić: Srbija spremna da bude domaćin najvećih svetskih sportskih takmičenja