Poseta Međunarodnom olimpijskom komitetu

 

vlade_divac_oksDelegacija OKS u ponedeljak, 18. januara, putuje u Lozanu u posetu Međunarodnom olimpijskom komitetu. Biće to prva zvanična poseta od kada je Olimpijski komitet Srbije u februaru ove godine dobio novo rukovodstvo.

Predsednik OKS Vlade Divac imaće sastanak sa predsednikom MOK Žakom Rogom, gde će iskoristiti priliku da predstavi dosadašnja delovanje OKS, ali i planove i ciljeve za nastupajući period.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Svindal i Rišar podelili pobedu u Adelbodenu

Tokom posete delegacija OKS imaće niz sastanaka sa različitim odeljenjima MOK sa ciljem da prenese detalje o aktivnostima i programima na kojima OKS radi, ali i da u zajedničkom razgovoru pronađu nove načine za implementaciju ciljeva MOK u programe OKS. Među značajnijim sastancima svakako će biti sastanci sa odeljenjem MOK za saradnju sa nacionalnim olimpijskim komitetima, sastanak sa zamenicom direktora Olimpijske solidarnosti, sastanak sa marketing odeljenjem i sastanak sa Sportskim odeljenjem na kojem će tema biti program MOK, koji OKS sprovodi u saradnji sa kompanijom Adecco Srbija, od oktobra 2009.

Povezana vest:  RAGBI 13, Dorćol u produžetku do polufinala Kupa

Primarni cilj ove posete je da OKS dobije podršku MOK za sprovođenje planiranih aktivnosti, koje su usklađene sa zaključcima kongresa MOK održanog u Kopenhagenu u oktobru 2009.

Predsednik OKS Vlade Divac, iskoristiće priliku da čelnike MOK i zvanično pozove da krajem novembra, budu gosti Beograda, kada će se u našem gradu održati 39. Generalna skupština Evropskih olimpijskih komiteta i centralna proslava 100. rođendana OKS.

Povezana vest:  KUGLANJE, Hermina Lukač šampionka, Kristina Ljubenković vicešampionka sveta!