Završen je ligaški deo takmičenja Bundes lige vazdušnim pištoljem.

Ove sezone u ligi učestvuju dvojica srpskih strelaca Damir Mikec i Dimitrije Grgić, koji su se sa svojim klubovima plasirali na finalni turnir („Fajnal ejt“). Grgićev Valdkirh je osvojio prvo, a Kelhejm, za koji se takmiči Damir Mikec, drugo mesto u grupi „Jug“ Prve lige. Oba kluba su ostvarila po deset (od mogućih 11) pobeda, ali Valdkirh ima bolji bilans u osvojenim poenima iz pojedinačnih duela.

Povezana vest:  Mark Selbi osvojio Svetsko prvenstvo u snukeru

Grgić se nije takmičio poslednjeg vikenda Grupe „Jug“, dok je Mikec sa svojim Kelhajmom ostvario dve pobede na turniru u Ludvigsburgu.

U 10.kolu, Kelhajm je sa 4:1 u poenima iz pojedinačnih duela savladao Murhart, a u 11. kolu je istim rezultatom pobedio Vajl am Rajn (Vajl na Rajni).

Mikec je u oba meča bio uspešniji od direktnih rivala. U duelu sa Murhartom sa 389:380 u krugovima savladao je Amerikanca Džejmsa Hola. Trijumfu Kalhjama nad ekipom Vajl am Rajn Mikec je doprineo pobedivši Mihaela Švalda 389:383.

Povezana vest:  Praznik beogradskog badmintona, održano prvenstvo glavnog grada

–Bio je ovo izvanredan početak godine. Oba dana sam pogodio po 389 krugova, što je bio i najbolji rezultat vikenda u grupi. Na finalni turnir smo otišli kao drugoplasirani, što je dobar uspeh, s obzirom da je ove sezone konkurencija u ligi vrlo jaka. Rezultati u Bundes ligi su dobra uvertira pred turnir u Kuvajtu na kome ću učestvovati naredne sedmice – poručuje Mikec.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Juniorska reprezentacija kreće na Svetsko prvenstvo u Španiji

Završni turnir, na kome učestvuju po najbolje četiri ekipe iz grupa „Jug“ i „Sever“ biće održan u februaru. U četvrtfinalu Kelhajm će odmeriti snage sa Olimpijom iz Berlina, trećeplasiranim klubom Grupe „Sever“, a Valdkirh sa Resfeldom, četvrtim timom „Severa“.