Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić održao je danas sastanak sa predstavnicima krovnih omladinskih ogranizacija i pozvao ih da motivišu mlade da volontiraju tokom vanrednog stanja u Srbiji zbog koronavirusa.

„Sa vašim i našim iskustvima koje imamo u omladinskom radu vidim najveći potencijal i kapital da možemo da pomognemo društvu. Imali smo zajedno iskustva tokom katastrofalnih poplava 2014. godine. Istina je da je volonterizam i volonterski pokret, ideja mladih i ideja solidarnosti pobedila u celokupnom društvu, da su mladi pokazali nivo ujedinjenosti, da znamo da se nosimo sa problemima kada je teško. Moram da ponovim ono što je predsednik rekao da predaja nije opcija. Solidarnost je naš zajednički cilj i motiv, nešto što moramo da uradimo u nareddom periodu. Naš zadatak je da svako kroz svoje organizacije i kroz celokupan sekor omladine aktivira i motiviše mlade ljude i da napravite listu zainteresovanih lica koja žele da se uključe u volonterizam“, rekao je Udovičić na sastanku u Palati Srbije.

Povezana vest:  Beograd domaćin EOK u 2010

Udovičić je zamolio predstavnike organizacija da svojim autoritetom i integirtietom stave na raspolaganje i da budu primer drugima, dodavši da je njegov kabinet na raspolaganju 24 sata za sva pitanja.

„Tu smo da svi zajedno pomognemo koliko možemo i da još jednom pokažemo da sistem omladine i sporta, ideja solidarnosti i obzirnosti prema sugrađanima mora da bude jasna poruka i jasan cilj, ne samo ovog sastanka, već svega onog što smo uradili i za šta se zalažemo. Apelujem da budemo solidarni i da pokažemo i starijim građanima i celokupnoj naciji da panici nema mesta, da iz ovakve jedne pošasti damo svoj maksimum da ugrožimo negativne efekte koji nas očekuju“, zaključio je Udovičić.

Povezana vest:  NHL vesti, Novi angažmani