BLANKA_VLASIC_Blanka Vlašić ponovo sportista godine u Hrvatskoj

 

Zvanično najbolja atletičarka sveta, Blanka Vlašić i osvajač dve medalje na Olimpijskim igrama u Vankuveru, skijaš Ivica Kostelić, izabrani su danas za sportiste godine u Hrvatskoj.

-Oni koji su bolje pratili moje nastupe proteklih godina videli su da nešto nije baš kako treba, ali drago mi je da sam uspela da se ‘kamufliram’…Bez teških trenutaka nema napretka, kada je sve dobro čovek se opusti. Nadam se da ću sledeće sezone ostvariti još jedan korak naprijed – rekla je Vlašićeva na današnjoj dodeli priznanja u Zagrebu.

Povezana vest:  OI LONDON, Otvoren konkurs za volontere na Olimpijadi u Londonu

Kako prenosi agencija Hina, Hrvatska skakačica u vis ove sezone je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, kao i na Svetskom dvoranskom. Trijumfovala je u Dijamantskoj ligi, a Međunarodna atletska federacija proglasila je za najbolju atletičarku sveta.

Ugledno priznanje dodeljuje dnevnik Sportske novosti od 1950. godine, a izbor se obavlja glasovima sportskih novinara. Ovo je Vlašićevoj peto priznanje, a četvrto uzastopno.

Povezana vest:  ŠAHOVSKA OLIMPIJADA ISTANBUL 2012, Pobeda šahista, remi šahistkinja

Za ekipu godine u Hrvatskoj proglašene su košarkašice Gospića, koje su osvojile domaću „duplu krunu“ i pobedile u regionalnom takmičenju.

Reprezentacijom godine proglašeni su vaterpolisti, koji su pobedili na EP.