Zorana Arunović (Olimpik 011) je odbranila titulu šampiona države u gađanju sport pištoljem Prvenstva Srbije malokalibarskim oružjem u seniorskoj konkurenciji, koje je danas počelo u Novom Sadu. U druge dve discipline prvog dana, prošlogodišnji prvaci nisu uspeli da dođu do trona. U gađanju MK puškom iz trostava (3 puta 40 metaka)  za žene najuspešnija je bila Marija Kolarević (Novi Sad 1790), dok je u istoj disciplini kod muškaraca zlato „pogodio“ Milutin Stefanović („Čika Mata“).

Kolarevićeva, naša juniorska reprezentativka, je pobedom u trostavu priredila najprijatnije iznenađenje dana. U finalu je veliku borbu za prvo mesto vodila sa šampionkom iz 2019.godine Andreom Arsović (Partizan). Kolarevićeva je u finišu bila sigurnija i došla do prve pozicije, a Arsovićeva se okitila srebrom. Marija je danas nastavila niz trijumfa na velikim domaćim takmičenjima. Pre nedelju dana na juniorskom Prvenstvu Srbije osvojila je zlatne medalje u trostavu i u gađanju MK puškom iz ležećeg stava, a pre dve sedmice osvojila je juniorski Kup Srbije u trostavu.

Povezana vest:  SKIJANJE, Pobeda Kostelića u supekombinaciji

Treće mesto pripaloje Sanji Vukašinović (Novi Sad 1790), koja je dominirala u kvalifikacijama sa 1.175 krugova. U finalu nije sjajno startovala, ali je uspela da uhvati dobar ritam i u završnici borbe za bronzu prestigne Ivanu Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović), koja je završila kao četvrta.

Prema očekivanju, prva dva mesta u gađanju MK sport pištoljem osvojile su seniorske reprezentativke. Zorana Arunović je novo zlato osvojila ispred Jasmine Milovanović (Akademac), dok je bronza pripala Nini Stanisavljević (Bor 030), juniorskoj šampionki države.

Povezana vest:  Damir Mikec pobedio na Svetskom kupu u Fort Beningu vazdušnim pištoljem!

Milutin Stefanović je briljirao u finalu trostava za muškarce i ubedljivo trijumfovao. Srebrom se okitio njegov klupski drug iz „Čika Mate“ Marko Ivanović, juniorski prvak Srbije. Bronza je pripala braniocu titule Milenku Sebiću (Akademac).

Inače, Stefanović i Arunovićeva su u svojim disciplinama bili najbolji i na finalu Kupa Srbije, pre dve nedelje u Beogradu, dok je u trostavu za dame trijumfovala Andrea Arsović.

Drugog dana na programu su takmičenja u gađanju MK puškom iz ležećeg stava (muškarci i žene), pištoljem slobodnog izbora (muškarci) i pištoljem središnjeg paljenja (muškarci).

Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke 2020, prvi dan

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Flahau domaćin dve trke Svetskog kupa umesto Ofteršvanga

MK puška trostav, muškarci: 1. Milutin Stefanović („Čika Mata“) 460,2, 2. Marko Ivanović („Čika Mata“) 453,5, 3. Milenko Sebić (Akademac) 443,3… Kvalifikacije: 1. Sebić 1.171, 2. Stefanović 1.168, 3. Lazar Kovačević (Jagodina 92) 1.164…

MK puška trostav, žene: 1. Marija Kolarević (Novi Sad 1790) 456,8, 2. Andrea Arsović (Partizan) 454,3, 3. Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790) 443,7… Kvalifikacije: 1. Vukašinović 1.175, 2. Arsović 1.162, 3. Kolarević 1.162…

MK sport pištolj, žene: 1. Zorana Arunović (Olimpik 011) 28 „hitova“, 2. Jasmina Milovanović (Akademac) 21, 3. Nina Stanisavljević (Bor 030) 11… Kvalifikacije: 1. Milovanović 578, 2. Arunović 568, 3. Stanisavljević 528…